Rabu, 11 Mei 2011

Cerita kali ni aku letak gambar so tak bosan sangat..hehe


Sebenarnya aku dah tak ingat dah aku nak cerita ape, tapi kan korang layan je lah perangai sewel aku nie yek..


Eh semalam kan aku pergi The Mines dengang geng2, makan Subway lagik.. Pergh memang sedap lah.. Aku suke je, tak tau lah korang. Aku kalau makan memang senyap je, bagi perhatian sepenuhnya dekat makanan yang lazat tu.. Ala,aku kan banyak cakap so kira masa makan tu macam aku bagi cuti kejap lah dekat telinga korang dari dengar aku membebel je..hehehe



KOrang tau tak, mak aku lagi superb mabeles lah kalau bab-bab membebel nie die memang dah khatam beribu lemon kali tau.. mak aku memang sangat kuat membebel.. Kalau die marah dah macam bercerita pon ye jugak.. Pendek kata kalau mak aku masuk pertandingan bercerita memang boleh menang lah.. Hebat sangat dah kan, nak buat macam mana..


Kelmarin aku baru je cerita dengan budak ayu si housemate aku tu perihal mak aku yang kuat membebel.. Pastu aku cakap lah, tengoklah anak die jadik macam die lah nie.. Eh dan dan die setuju.. Kuat membebel sangat ke aku nie..? Eh sape nak jawab nie? Masitah, Pieja, Anne, korang kena jawap.. ! hehe



Ni gambar family aku, nampak tak akak aku tu..? Haaaa... die pon perangai membebel dah menjadik-jadik dah sekarang.. Selalu kalau aku balik Johor memang balik rumah akak aku lah kan, dah tu nak balik mana lagik kan, aku kan takde mak bapak dah so menempel lah ke rumah akak aku.. Akak aku ni kalau dah dapat membebel, memang sejebik mak aku lah.. aku leh gelak je lah..


"Korang ni kalau dah makan tu, basuhlah pinggan.. tak tau ke mama ni dah penat dah buat itu buat ini.. Patut pikir lah ek, oh mama aku ni penat banyak kerja dah die buat, aku makan ni basuhlah pinggan.. Tolong mama, kesian mama.. Ini tidak, semua mama.. Itu mama,ini mama.."


NI contoh bebelan die lah.. Complete set! ade marah, ade nasihat, ade contoh, semua ada.. Kreatif betul keturunan Badariah ni kan..? hahaha.. Mak aku pon membebel macam ni jugak.. Nak buat macam mana kan, mana tumpahnyer kuah kalau tak ke nasik.. hehe"



Orang cakap muka akak aku dah sebijik muka mak aku. Dulu masa mak aku ade, adik beradik die kata muka mak aku macam muka nenek aku.. Maksudnya akak aku ni muka nenek-nenek lah kan..?hahahaha


Opsss..jangan marah kak..



Ko tengok gambor budak pompuan yang pakai gaun reben merah tu.. Mata terbelolok, gigi jongang, kuruih macam tak cukup makan kan..? Hurm..Budak tu aku lah! korang kalau ketawa memang zalim nirrojimmmm...


Aku memang tak suka gambo time2 kurus aku, sangat very the jongang! Tapi bila dah menggemuk nie, sebuk nak diet nak kurus..tapi tka kurus-kurus jugak! haihhhh




Mak aku yang baju ijo tu... sebelahnyer mak mentua abang aku.. Ni kira gambar terakhir lah yang dirakam mak dalam keadaan senyum.. aku ade gambar mak aku tengah koma tu, tapi tak sanggup nak upload dekat sini.. Banyak sangat wayar2, tak nampak dah kejelitaan mak aku...


Eh tak, sebenarnya gambar tu memang menyedihkan dengan mesin-mesin kanan kiri lagik, aku pon tak sanggup nengok.. KOrang apatah lagik.. Yelah, korang kan lemah semangat..hehehe




Eh gambar atas tu gambar majlis harijadik anak sedara aku, ni pulak gambar sebelom pergi nyer..


Eh oklah, bos aku suruh carik faillah..Bye..

5 ulasan:

piEja berkata...

ehemm..tujuan utama aku komen ni adelah utk beckup kakak ko sbb aku pn kakak jugak...kakak mmg ptt membebel lg2 ade adik mcm ko..terima kasih..sekian..wassalam...

Cik TTK berkata...

woit...adik macam den ni menguntungkan setiap kakak2 yang ade di donia tau...

dah lah comel, baik hati, ringan tulang pulak tu..ish...tak rugilah sebab tak susah jaga budak yan nie..hehe

piEja berkata...

haha...puji diri nampak..?

Cik TTK berkata...

eh ter pulak..mahap..hehehe :)
nak tunggu orang lain puji lambat lah..tak sabo..hehehe

Pupel Liyana berkata...

kalau kau membebel aku nyanyi lagu jepun yang aku tipu kau tu. hurm.. kau memang kuat bebel kalah mak tiri hahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...