Selasa, 24 Mei 2011

Alahai Masitah....

Dari hari selasa minggu lepas duk discuss nak mendatangkan diri ke rumah Masitah dekat Masai tu kan. Konon-konon nak melepaskan tensen dan buat Sisters day out lah dengan beliau memandangkan sang suami beliau kerja dan sang kakaceh aku pon keje..


Dan dan hari rabu tu lepas Si Anne ngn Pieja belanja lunch terus je pergi melenjan kereta Pieja pergi beli tiket.. Semangat tak semangat ah nak pergi beronggeng dengan Masitah nie.. Cis cis cis! Marah lah nak meneruskan cerita nie.. fuhhh fuuhhhhhh kombang kompes idong den lah..


Den naik bas pukul 11 dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS) yang canggih manggih dah lah pestime naik bas dokek situ, jakun weiii.. Lelagi lah sengsorang kan, terpusing-pusing den..hehehe.. Dah tu berkat pakcik bas yang pergi basuh bas pagi-pagi buta dekat Pusat Transnasional larkin tu mengakibatkan sampai makin lambat..


Disebabkan bas pukul 11 malam, sebelum naik bas tu mesej lah Masitah mintak alamat rumah sebab ingat nak suruh die tunggu dekat rumah je. Biarlah aku dera si dia amek pepagi buta tu.. Masitah tak balas..Ok.. Biarkan dulu.. sebab die kata nak kemas rumah kan tadi, mungkin tak perasan mesej masuk..


Bas bergerak je, mata aku pon terkatup.. Tup tup dah sampai larkin.. Nyenyak dan nyamaaann... Tapi terganggu sikit lah sebab orang depan sendawe ke kentut ke hape, giler busuk! BONGOK!


Sampai larkin tepon Masitah. Sekali.......dua kali...... tiga kali.... tak angkat.. Kompem tido! nebes dah nie..


Sampai je Pusat bandar Pasir Gudang, tepon si dia suruh amek.. Pejam mata kejap, celik je die dah depan mata.. bagussss.... Bertindak mengikut arahan..hehehe


Die tanya alamat Masitah, aku kata Taman Jambu, Lorong 6.. Tapi Mas tak angkat tepon nie, anto umah akak je lah.. Die kata, tak payah. Carik je rumah Masitahnyer.


Pusing-pusing sejam jugak lah carik Jalan Jambu 6 dari pukul 4 suku sampai 5sengah bila dah tak jumpe barulah si die giv up.. Hurm.. Sejam kemudian baru nak dengar cakap aku.. Dah kata dah Si masitah ni kalau dapat tidur memang mati lah die.. Harus tak akan angkat tepon, lelagilah tak tido semalamnye kan..


Degillll.. Sepanjaang dalam kereta yang tak berapa jam tu die marah membebel macam-macam, malas je nak dengo.. Macam nak tido jek.. Tapi tetibe pergi Mekdi belikan bubur, huuuu terharu terus tak jadik nak marah time tu..hehehe


Sampai rumah akak dekat Gelang Patah, hujan sangat lebatttttt... Suruh si dia tidur kejap, takmo sebab die nak keje kul 8 tu.. masa sampai tu pulak dah pukul 6 pagi..Takut jem punyer pasal, die bedozup ke Pasir Gudang semula..Nasib baik die sempat masuk keje tepat pada masanya.


Ape jadik dengan Masitah? Ngeh3.. Pukul 7 baru sed0 die tak hamek aku! Cis...kalau aku tunggu dekat Pusat bandar naya wei.... dari pukul 4 sampai pukul 7...


Alahai Masitah......

6 ulasan:

Lovely Fieyza berkata...

mujur la sidia ada.. kalau tak.. kau tdo dulu kt surau.. kang mas bangun die amek kau.. hehe..

Cik TTK berkata...

tu lah baru aku tau kelebihan ade die..hehehe

masitah memang nak kena belasah kalau buat lagi cenggitu..haissshhh

Pupel Liyana berkata...

aku baru bace entri ni hahahahah gagagaggaga lalalallalala. ampunnnnnnnnnnnnnn gua tak dpat tidur semalamnya lepas tu pokya bagi ubat terus tak nyedo :P

Cik TTK berkata...

bongok!

piEja berkata...

masitah3.....ko meh sini mas...tergamak ko biakan yan camtu je..?tp takpe, bagus gak..pttnya ko takyah bangun sampai tengahari...haha....sori yan, gurau2 je... :)

Cik TTK berkata...

hamboi3...ade hati nak biarkan sampai tengahari yek..cis takleh jadik nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...