Selasa, 7 Jun 2011

Suka buat kerja last minute kan..

Aku kena sound arinie.. Eh kena sound macam agak kasar sebenarny kene tegur je.. Benda simple je tapi menusuk dan melekat dikalbuku..huhu

Lumrah dari kecik memang perangai suka melengah-lengahkan kerja ni memang dah jadik darah daging kan.. Tu lah dah sebati sangat jadik pemalas, dah melekatlah perangai tu sampai ke tua kan.. Adoiii buruknya perangai aku lah.. Malu dengan diri sendiri..

Sebenarnya hari ni aku puasa, bukan nak menunjuk-nunjuk baik aku puasa hari ni tapi aku puasa ganti sebenarnya..

Time lunch tadi akak opis aku tanya, puasa ape? Aku jujur kan cakaplah puasa ganti kak ada lagi 7hari..

Pastu die cakap, ni lah budak-budak muda zaman sekarang.. Sama lah dengan anak akak,akak selalu pesan ganti awal-awal.. Orang dah buat puasa sunat dah sekarang baru nak ganti..

Pesanan agak ke-emak-emak-kan.. Sangat menusuk dan akan ku ingat sampai bila-bila.. Actually mak aku pon pesan macam tu jugak.. Ganti puasa cepat-cepat, dah habis ganti puasa boleh buat puasa sunat pulak dah..

Ouch! Tetiba aku tersayang dekat akak opis aku yang tegur berhemah macam tu.. Akak mengingatkan saya pada mak saya.. I lebiu kak! Terima kasih kerana menyedarkan saya.. Mulai hari ini saya akan habiskan ganti puasa 7 hari nie..

Eh saya akan ganti masa hari kerja je.. Weekend ni akak saya datang, die masak sebijik macam arwah mak saya masak kak.. BOleh kan skip weekend..

Kengkawan yang tak ganti puasa lagi tu, jom ganti puasa jom! ade lagi 3 bulan nak ganti puasa nie.. Jom ganti jom!


4 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

alamak aku lom ganti!..

Cik TTK berkata...

cepat gantiiii!!!babap kang!

YOUsoF berkata...

Budak² sekarang memang... kalau boleh semua nak buat last minute. Nasib baik time nak buang air besar pandai buang firt minute.. ;D



teguran camtu tanda orang sayang kat kita..

Cik TTK berkata...

pergh..insaf aku sop...



ececeh...cakap macam die dari zaman bile je entah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...