Selasa, 12 April 2011

Kami akan dapat duit ghaye,saya suka!saya suka!


Semalam cuti mencirit, lalu terbaring lah dekat rumah tanpa belas ehsan sebab si cirit datang dari pukul 4 pagi lagi..hadoooo menyesal mengupdate setatus FB kate miss dekat encik toilet, dah datang je si cirit sekali den sejam limo kali poe toilet... Padan muke aku haaaa...T_T


Rasa macam dah cgehita nak balik kampung kan last weekend sebab sekawan kawen(sedara+kawan=sekawan boleh??)..haha..Gambo kawen nyer hado tapi kek umah lak..ni update mano hado yo lah..hehe




Geng cirit..Balik dari kenduri semua cirit...Tapi perut tebal aku ni macam biasa lah, bertindak sehari selepas tu.. Tapi kalau die bertindak dan dan time tu jugak mahu tak balik Putrajaya aku..Naya kau naik bas time2 cirit nie..?dapat pulak bas tak benti langsung, terkepit-kepit lah menahannyer..hahaha

Ok berbalik kepada tajuk cerita, aritu Bamie telah menggegarkan aku adik beradik yang die dah tak nak uruskan harta pusaka lagi dah. lalu Kitorang balik dan buat lah perbincangan. Setelah dibincang2kan, di pujuk2, akhirnya kitorang telah mencapai kata sepakat. Bamie tetap akan menguruskan semuanya, tapi beza dekat kitorang lah. Akan diberi imbuhan tahunan a.k.a duit raye. hehe.. suke3.. Sebab biasanya kan kita ni pasti KOMPEM akan kayap time2 raye kan, so dengan dapatnyer imbuhan ni secara tak langsung tak de lah sakit sangat poket aku. ALhamdulillah.. Lepas tu kitorang jugak dah setuju nak buat Family Day instead of BBQ setahun 2 kali tu. BBQ pon best tapi kalau dah selalu sangat, dah tak berapa nak best dah..hehe(Ni kalau diorang tahu aku kate gini harus kena kutuk aku ni kang). Selain dari itu, baikpulih rumah tetap akan berjalan seperti biasa. kelmarin balik bamie ade beli pokok kaktus dah tu setiap orang tulis nama dekat daun kaktus tu. Macam nak nangis aku buat cenggitu dekat kaktus tu, ye lah mesti sakitkan die.. Tapi aku buat jugak..heeeee

yea gambar ni agak malap sebab malas nak bangun. Hamek dari beranda jek, tapi si pelaku ni dekat pintu pagar sane nun ha, memang lah malap yek ditambah dengan abang aku yang hitam neh lagi2lah malap..hehehe




aku punyer masih fresh..tak hamek gambo lagik..kesian tengok..aku kan pencinta alam sekitar..huhu


INI HADIAH UNTUK PIEJA:






Ini adalah bunga durian. Sebelum die jadik buah durian yang kamu tidak suka makan itu, die berbunga seperti ini. Ini adalah gambar dibelakang rumah saya yea, kebetulan pokok durian tengah berbunga pulak. Kerana teringat dekat cik Pieja yang mungkin tidak kenal bunge durian, saya snap lah gambo ni..KHAS untuk cik pieja..hehehe..sekian pelajaran kita untuk hari ini..macih..









6 ulasan:

piEja berkata...

hampessssssssss!!! jgn sebut2 durian..tu musuh dlm selimut aku tu...ko belagak kan skrg..?takmo pon bwk aku g umah ko dah...tp bgs gak tak bwk, nnti aku muntah2 bau durian....bunga durian bole makan ke..?

Cik TTK berkata...

den balik naik bas, nak ehkot ke???
jom lah balik kampung saye tapi rumah masih di renovate lagik..malu je..

piEja berkata...

hehe..tgu rumah ko hbs renovate dulu lah....nak tido depan tv lg...bawak jalan2 lagi tau!

Cik TTK berkata...

rumah boleh je nak tidur-tiduran..sebab sekarng tengah buat luar..abang kata b uat dalam mahal, so buat lah pagar dulu..jom lah pergi rumah saya masa tasya kawen nanti..

PuPeL berkata...

sian pija tak suka durian lagi kesian tak kenal bunga durian. dulu bunga durian ni aku maen buat rantai golang tau.tapi time kecik2 la. dah besau ni apa kejadah pulak kan

Cik TTK berkata...

keh3....aku takde gengn nak makan derian ni masitah hoiiii...si ayu pon tak bape menggemari durian..canooo nak melantak durian nie..huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...