Rabu, 6 Julai 2011

Sorry, Wrong Number...!

Semalam berkali-kali budak nama Syakilla call aku.. Hello PTPTN ke? Hello PTPTN ke? Naik hangin aku dibuatnya. Bukannnnnn.. Ni bukan PTPTN, awak nak call luar tu awak tekan 9 dulu baru dail no PTPTN awak tu..

eh die call lagik dan lagik dan lagik..  Last2 aku bukak website PTPTN, dan ajarkan dekat die.. Syakilla yea..? Syakilla, boleh tak awak tekan no 9 dekat tepon awak tu.. Kena tekan 9 tu baru boleh dail luar kalau awak terus dail je memang lah pergi dekat saya sebab 2080 ext saye. Takde lah marah, tapi rasa terganggu jugak bila asek buat miss called je macam nie.

Die boleh cakap camnie, eh dail dekat sekitar Lembah Klang yang 03 ni pon kena tekan 9 eh?mengucap panjang aku wei... Budak ni baru masuk keje ke hape? Boleh die bagi soklan cepuk cemas macam tu dekat aku...  Sabo je lah... Sekeliling die tak ada orang ke nak tanya cara menggunakan tepon? Hadoiiyaii..

Kenalah, awak tekan 9 lepas tu dail no PTPTN tu. Kalau awak terus dail sampailah dekat saya lagi nanti..

Ohhh yea ke... Erm, nak tanya lah.. Kalau kita nak buat pembayaran PTPTN macam mana eh? Kalau dah buat pembayaran nak tau macam mana eh?

Eh? Mana saya tau, awak tanya lah PTPTN awak tu.. Budak ni saje je nak bagi aku hangin kan, ingat aku kaunter pertanyaan ke hape?

Yang peliknya tu, kalau dah salah nombor tu kan yang ko boleh teruskan jugak hajat nak tanye pasal PTPTN ko tu kenapa? Kang aku bagi no akaun bank aku suruh ko bayar tetiap bulan pastu kata tu lah no akaun PTPTN ko baru ko tau..

Dah salah no tu takyah cakap banyak lah, ko cume boleh cakap MINTAK MAAF je.. Tu je, tak yah nak memanjangkan cerita.

Sekian, assalamualaikum...

6 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

cik.. saya nak bayar ptptn tapi saya tak ada duit.boleh bantu saya tak hehe

Cik TTK berkata...

Aku pon tak bayar,nak membayarkan ko lak..memang tak lerr..hahaha

My nama is Mija berkata...

tukar nama jadi roziaptptn...gempak apa nama tue...hahah

Cik TTK berkata...

gempak2..giler lah budak syakilla tue, boleh die dah salah tepon tu teruskan jugak soklan nak tanye dekat si PTPTN..hampeh tol..

Miss Tasantek berkata...

piang punya budak! hahahaha...

Cik TTK berkata...

mental disorder budak ni sya, geram aku wei.,,hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...