Jumaat, 1 Julai 2011

fuhhhh penat campo demam sebab aku yang hitam makin menghitam.

Kan aku ade cerita yang aku kena pergi kursus dekat Kuantan tu kan..? Ok sekarang aku dah membalikkan diri aku nie ha.. Semalam lagi dah keje, saje baru nak mencapap hari nie..hehehe
Penat la wei.. Sebab terkinja-kinja dan keterujaan yang melampau aku pergi Kuantan hari ahad lagi dah. Memula plan memang nak pergi hari senin tu ha sebab check in pong hari senin kul 1, so sempat sesangat kalau nak gerak pagi tu..
Eh kejap lah.. Aku sambung kejap lagi Senah nak pergi tengok kain pasang kejap yek kiah kiah semua.. kejap lagi Senah sambung balik.. See you soon!

******************************

Uhuuuuiiii... Senah in de house..hehe.. Lepas je pergi nengok kain pasang tadi, aku bedosup poe Alamanda.. Ala standard lah dekat Putrajaya ni nak pergi mana lagi di kala para jejaka pergi menunaikan Solat Jumaat kan..

Rehat panjang tadi aku bagi dua beb, sejam dekat Alamanda sejam lagi untuk mata rehat.. Bijak lagi adil kan aku? Ngeh3..Oh yea, lupe nak kobarkan aku pergi makan dekat Noodle Station tadi, SERVIS BAPAK LAMBAT!Sejam aku dekat situ je..fuhh!!

Haaaaa...sambung citer.. Ahad kelmarin pukul doblas aku dah tercongok dekat Esplanade Kuantan.. Dah tu ade pulak kanak-kanak rebina nak makan kopok lekor.  Die boleh mintak kopok lekor lak tu, bukannya "eh! Kopok lekor lah, nak beli lah singgit dua".. Die MINTAK bukan KEBETULAN TERSEREMPAK PASTU NAK tau.. Jenuh lah aku nak mencarik..Ades!

Dekat Kuantan ni pulak takde lah nak jual kopok lekor dekat tepi-tepi jalan yang standard pakai payung pasar lambak je kan, die buleh buat warung kopok lekor Mok Na, Warung Pok Su.. Malam tutup lak tu.. Nasib baik ade kaki dekat sana, leh lah buat dreber tak bertauliah kejap..

Siyes woo.. Kawan aku si Aley namanya, jadik tourist guide aku lah die.. Die bawak sorang kawan ni, bila tanya nama ape? Die kata panggil je BABY. Si Aley punyer selamba cakap, " kO NI BUKAN BABY, KO BABI DOH!HAHAHA"... Sentap sesaat mak nok... Pastu baru mak gelak sekali..hehe

Sepergiannya aku ke Kuantan dengan si IS dengan ECHAH, kitorang memang totally menghabiskan duit dengan berhemah.. Sesampai pergi Esplanade, tak beli pape wei.. Lepas tu menuju ke Teluk Chempedak, lepak minum-minum je tu pon si Aley belanja..

Lepas checkin hotel yang ade 3 katil berharga rm110 semalam tu, kitorang pon verams dari situ terus pergi Tanjung Lumpur makan kopok lekor.. Kopok lekor, ikan celup tepung (ICT katanya) dan jugak sata.. sata Mok na tak sedap! Rase kelapa je lebih.. Marah! Nasib Aley belanja lagik.. hehehe

Lepas maghrib, pergi Tanjung Lumpur lagik.. Makan seafood dekat ANA IKAN BAKAR.. Macam biasa setiap kali kunjungan ke ANA IKAN BAKAR memang tak pernah menghampakan, sedap dan murah! Silalah cuba..hehe

Malam tu lepak Teluk Chempedak lagi, ade lah keturunan China ni berbual sunggu kuat macam cakap sebatu-sebatu jauhnya. Pelik.. Sebab sifat ingin tahu kitorang pon try cakap kuat-kuat, tapi tak kena dengan jiwa lalu kitorang cakap macam biasa je..

Senin checkin hotel De Rhu Beach Resort lepas kena saman dekat hotel RM110 tu. Bangkai punyer hotel RM110, die tak nak bayarkan saman parking aku tu. Die kata itu tanggungjawap aku, walhal aku dah suruh die coverkan kalau ade si penguatkuasa tu datang.. Sungguh BEBI titik!

Ok petang lepas taklimat yang sungguh mengkompiuskan tu kitorang pergi ke Kemaman mencari sata lazat! Memang lazat sampai nak tidur pon terngigau-ngigau.. Silalah berkunjung ke WARUNG AZIZ SATAR, ni bukan Aziz Satar pelakon tu tau bukan jugak si Aziz Singah.. Nama owner die Aziz bin Ahmad kalau tak silap aku sebab aku baca dekat lesen die tu..hehehe

Lepas tu kursus, kursus, kursus... Sampai lah muka aku jadik golap.. Memang dekat resort, memang jugak ade air cond tapi sebab die tepi pantai maka menggelap lah aku.. udahlah gelap main futsal sabtu minggu sebelum aritu tak hilang lagik, ditambah pulak dengan gelap bertepian pantai nie,makin golap lah aku...sobs!

4 hari dengan si Is dengan Echah ade beberapa ayat best yang diorang keluarkan. Si Is, kalau takut berumah ditepi pantai, jangan carik ombak! Echah pulak, Kalau tak dengar pakai lah spec..

Memang terbaekkk.. pepon walaupon aku demam sikit-sikit + hitam golap gulita lagi nie tapi aku sangat enjoy pergi kursus nie.. Sebab berkawan dengan budak-budak yang tahap pemikiran selevel dengan aku yang rebina nie..har har har

Sekian.Assalamualaikum..


5 ulasan:

piEja berkata...

gambar...?

Lovely Fieyza berkata...

hahaha.. kau kalau dah duduk ngan ecah n is satu hari.. mmg akan gelak tak ingt dunia.. apatah lagi kursus sama2.. kompom dalam kusus korang ketawa berdekah2 kan?

Cik TTK berkata...

pieja:gambar malas nak upload..hahaha

fieza: hahaaha tau takpe, mati lah aku..nasib 3 hari je, kalau 4 hari mau pengsan aku wei..hehehe

~ ciK koLIkuShoN (^_^)(^_^) ~ berkata...

hahaa berjaya dikesan!! mcm bongek!!!! ngeh3...

Cik TTK berkata...

lambat sezaman lah ko nie..orang dah zaman millenium ko masih kt zaman jahiliah..bangkit lah cah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...