Isnin, 18 Julai 2011

[GAMBAR] Aku dan Masitah ke Karnival Upin Ipin membawa perut!

Minggu lepas aku balik lagik..Hehehe..Saje boring duduk Putrajaya ni kan, bukan ade ape pon..Oleh kerana sahabat sejati ku Masitah kan tengah berlakon bujang sekarang nie, so ajak lah die balik kampung sesama..Eh walhal tido je kat kampung tu, masa yang lainnyer banyak berjimba-jimba je..

Memula dah plan nak balik naik kereta dengan pujiedepom sekali tapi, kereta ku ketamatan roadtax dan insuran tu saya segan nak mengajak beliau menaiki bas.. Kan tak selesa nak naik bas.. Mak Abah den ajar kalau nak ajak tetamu kena bagi layanan terbaik dan istimewa.. Tak elok lah kan ajak naik bas, kan tak berapa selesa.. Cian kakak Pieja nanti..

Misi utama balik kampung bukan berjimba-jimba, tapi memang bersangkut paut dengan masa depan.. Tu yang si Masitah sebagai pemegang rahsiaku telah dipaksa rela bersama-sama melaksanakan misi ni..Lepas je misi terlaksana, barulah aktiviti berjimba-jimba tanpa jadual terancang telah dilaksanakan..hehehe

Si Masitah dari hari jumaat lagi dah kata, wei ade karnival upin ipin lah dekat Persada.. Dengan terkinja-kinja nya aku pon kata, nak pergi! Nak pergi!


AUMMMM!!!Masitah kena makan Domukun sebab ejek aku.. Die kata aku macam kanak-kanak sebab nak pergi Karnival Upin Ipin.. Kan dah kena makan...Padan muke! hahahaha

Giler tak nak pergi, aku peminat Upin Ipin wei... Tetiap petang aku tengok Upin Ipin kt tb9 tau.. Setiap hari ade 2 kali Upin Ipin ni, memula yang 2 minit tu.. Dari pukul 5.30 sampai 5.32 kot.. Sebelum cerita Nikita yang buta tu lah..  Lepas habis cerita Nikita pon ade jugak. Dari pukul 6sengah sampai pukul 7.

Walaupun cerita nya berulang-ulang tapi aku tetap suka tengok..hehehe


Idola Bintang Kecil pon adoo.. Eh ini pon aku layan jugak tau.. Aku suka budak lelaki anak Cikgu Siti Hajar tu, Afiq kan nama die..? Comel nyer! Bam bam sungguh!! Suara die pon sedap tau..hehe


Kitorang amek gambar dari belakang je, hehehe..Depan mende alah ni adalah pertandingan mewarna, tak kan lah kitorang nak masuk kan.. Dah nama Karnival Upin Ipin, yang ramai semua sebaya Upin Ipin lah kan tetibe terselit muke kitorang..

Masitah cakap , wei wei orang semua bawak anak..Ko bawak ape?
Aku bawak perut! hahaha

Sebab bengang nak amek gambo dengan maskot Upin Ipin kena beratur panjang dan kena bayar kitorang pon blah ke tempat jualan die.. Barang mahal-mahal yea adik-adik lalu kitorang bawak diri ke layar dan tinggalkan jejak..hehehe


Kitorang sign dekat sini! Menandakan keberadaan aku dekat situ..Tanpa was-was aku meninggalkan jejakku..hahahaha PUAS HATI siot! 


Nengok!Nengok! kitorang gambo ngn belon nie..hehehe


Lepas je pergi Karnival Upin Ipin ni kitorang pergi berjimba ke Jusco Tebrau untuk menepukan lagi lemak kt kedai Pakcik Keni.. On the way tu jumpe kereta nie..

MyVi baru tu, kalau sebelum ni tetengok gmabo dekat internet kan macam lawa semacam je kereta ni kan.. Bila dah tengok live depan mata sendiri memang sumpah aku JADIK MAKIN SAYANG DEKAT KERETA AKU.. Entah pape je design bontot kereta nie..Kacak lagi bontot kereta ku wei.. Alhamdulillah aku tak tukar kereta aritu dah tergerak dah, nasib aku ni pemalas kan..

Masitah yang suka dekat MyVi baru ni pon bila nampak kereta ni die kutuk tak henti-henti.. Kitorang dah buat kesimpulan yang KERETA NI SEPERTI DIPENYEKKAN! SANGAT TAK KACAK!

4 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

HAHAH GILE LA.. tahu takpe. gile hodoh kensel nak mintak pokyang belikan.. kita beli HILUX jela ye yang.. hahahah..

Cik TTK berkata...

tu lah hodoh nak mampus..benci lak aku tengok,menyesal membentak-bentak nak myvi ni dengan yus..rupenyer tak mantik! haishhh

piEja berkata...

myvi punye bontot mcm bontot aku yg penuh selulit...huahaha...

Cik TTK berkata...

hahahaha ngok ngek!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...