Jumaat, 26 November 2010

Portal KSM



SKIM PAMPASAN GANTI PENDAPATAN


KUALA LUMPUR - Kerajaan akan mewujudkan Skim Pampasan Pemberhentian Pekerja mulai Januari ini bagi menjaga kebajikan mereka yang kehilangan sumberpendapatan secara tiba-tiba selepas majikan gulung tikar.


Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr. S. Subramaniam berkata, skim itu akan memberikan bantuan kewangan bulanan sementara untuk golongan yang kehilangan pekerjaan meneruskan hidup.


"Skim ini hanya akan membantu mereka untuk jangka masa setahun atau dua sebelum sistem bantuan yang lebih baik diwujudkan bagi keperluan jangkapanjang,'' katanya selepas merasmikan program My Career Fair 2010 (MYCF'10) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini semalam.



*Sesiapa yang di pecat/ditamatkan perkhidmatan cz kompeni lingkup dah takyah ghiso lagi yea..


3 ulasan:

YOUsoF berkata...

waahh ini sudah bagus la Yan.. camni aku pun taknak lah ;DD

PuPeL berkata...

kau jangan benti lak yan :P

Yan berkata...

cop: hahaha..atleast kalo kene benti kompem ade pampasan..b4 ni sesetengah kompeni je yg bagi pampasan..tak sume yg bagi..

mas: chambers tak lingkup lagik..kena lah keje..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...