Selasa, 23 November 2010

Lift


mewah sangat kot gambar lift nie. Dah tentu bukan gambar lift dekat uma aku tue.Sila jangan tertipu yea..

Pagi-pagi dah BENGANG dengan lift..Bukan sebab aku baiki lift tak elok-elok, sori sikit aku tak keje baiki lift.. Aku bengang sebab setinggi-tinggi bangunan di kediaman mewah aku nie, cume 2 lift je yang elok..


Marah nyerrrrrr...Geramss! Time-time dah ter'awal' pergi keje nie lah die buleh rosak lak sang lift yang sekor nie..adoiyaiii..buleh tak rosak sabtu ahad nanti? Simpan-simpan lah sakit tue buat mengisi masa lapang di hujung minggu kan lagi elok dari tak buat pape...atoii


Aku nie rasenyer tak pernah mendapat kerjasama yang baik dengan sang lift walau di mana aku berada.. sedih nyer nasib diri aku.. Adakah aku nie kena sumpahan lift ke hape? Aku pon tataw..


Dulu masa duduk dengan Masitah, kediaman kami dekat tingkat 17..Lift pon cume ada 2 ketol je yang sampai ke aras kami..Punyer lah payah kalau nak pergi keje tu kan..pehtu ade pulak insan yang nak turun dari tingkat 2 ke tingkat 1, tingkat 4 ke tingkat 3 anto anak dekat taska.. Tak pon yang dah duduk tingkat 1 tu pon nak naik lift jugak pergi ke parking di besmen..Haloo brader, kalo setakat turun setingkat dua nie naik tangge lah brader..kesian lah sikit dekat adik-adik yang kena melawat setiap tingkat nie semata-mata sebab sikap ko yang malas nak ikut tangge tue.. Appagom tol lah..


Sekarang bila dah pindah ke rumah baru nie dapat tingkat 3..Alhamdulillah kata hati kecik aku nie. Tapi masalah tangge pulak takde yang pergi terus ke parking di besmen tue.. Wadepak la sape yang design uma aku nie. Tolol kot. Puas aku pusing-pusing di sekeliling rumah carik tangga yang terus ke parking.. Tapi tak ade yea.. Kalau ade lah kan, aku gerenti aku dah kurus sekarang nie sebab ikut tangge lagi cepat sampai dari ikut lift yang terpakse memuaskan nafsu penduduk 18 lapis mangkuk tingkat nie.


Dekat office pon macam tu jugak cerita nyer. Dah la workstation aku dekat aras 13, memang tak la kalau nak naik tangge kan.. Tapi yang ini memang tak boleh nak marah dekat orang-orang yang setakat nak turun naik setingkat due tu sebab pintu kecemasan a.k.a tempat tangge menginap memang di tutup. Terpakse jugak lah aku melawat setiap tingkat..Takpe bersilaturrahimmm... Alkisahny,diorang lagi suka orang-orang yang sepejabat dengan aku nie menghirup arus kemodenan dan tangga manual lagi tradisional tu guna time kecemasan je. Tapi dah nama manusia, ko tau ke KECEMASAN tu datang bile?? silap-silap time kecemasan tu jadik memang cemassss sebab tak leh guna lift n tangge pulak tutup. nauzubillah..Mintak di jauhkan lah..

2 ulasan:

PuPeL berkata...

mesti kau rindu kenangan turun tangga 21 tingkat dengan aku time gempa dulu an..hehe

Yan berkata...

hahaha time tu aku siap g pakai selengkap mungkin, tarik hand bag n siap pilih kasut lagik.tapi ko selamba turun ngn rambut halusss tu..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...