Rabu, 2 Mac 2011

Entry balas HOT untuk CIK MUZDALIFFAH



.

.

Tak tahu kenapa aku tak boleh nak komen. Jadik nye aku buat entry ni khas untuk Muz dan kawan-kawan rumah Putra Damai yang hot disebabkan si CIO tu.

.


Kalau bagi aku, aku faham lah kenapa korang hot dan marah dengan si CIO CEL**** tu. Dah tua ku nak tambah beberapa perkara yang boleh naikkan tempeture korang. hehehe

.


1) Masa kitorang masuk rumah tu dulu 1 september 2008 yang bersamaan dengan bulan puasa, yang basuh rumah tu aku dengan Mira. Time tu lagi teruk, rumah baru je siap pasang mozek. Berhabuk tak ingat, tapi KENAPA SI CIO TU TAK BASUHKAN PON???

.


2) Deposit yang kitorang bayar korang sedia maklum kan 2 bulan sewa dan api air RM200. Time masuk ni memang tak ada duit tapi kitorang tetap je kena bayar 2 bulan berturut-turut 1 BULAN DEPOSIT 1 BULAN SEWA. Memang betul ada tolak ansur, lagi-lagi tang membelikan tong gas tu. Tapi TIME MINTAK DUIT MEMANG LAGI 2 JAM MASUK 1HB DAH MESEJ INGATKAN PASAL PAYMENT!! GILA GELOJOH!!

.


3) Adakah anak yatim yang dimaksudkan aku? Kalau kami sebagai penyewa lama termasuk senarai sekali, sebenarnya ada 2 orang anak yatim. AKU DAN MAZLIANA MAADAM.


Tu je, Sekian TK. hehe

.

.

.



Nota:

-sayam-sayam sekalian, anak yatim mengikut kata cikgu aku dulu adalah anak yang ayah nya sudah meninggal dunia. Tapi anak itu adalah anak yang masih di bawah tanggungan ayahnya lagi, dalam erti kata sebenar yang belum berkahwin dan yang belum bekerja dan tidak berupaya menanggung perbelanjaannya sehari-hari sendiri.

-Kami sudah bukan dalam golongan itu.;)

.

.

.

10 ulasan:

PuPeL berkata...

burn ke duit dep kita tu..
bukan mak jah je sorang je setan
ada lagi upanye..sopsopsop
sedih..

Yan berkata...

aku rase tuan rumah sewa memang macam nie lah..suka amek kesempatan! benci aku tau..

efa berkata...

owh.. 2 org ye.. maaffff...
ha CIOoiii... 2 org tau x..!

efa berkata...

owh tau2.. korang memg dh mmpu tnggung diri sndri.. istilah tu di mention utk bagi gempak sket kat CIOii spy jgn men2 ngan wet org.. hehe..

Yan berkata...

hahaha kalau nak bagi gempak, harus cakap ADA DUA TAU!!keh3

PuPeL berkata...

aku masih hidup..dua orang la hehehehe..

yan : tahu takp! aku teringat macam mana aku merayu kat abg aku bg duit deposit umah tu..duit abg aku tuuuuuuu... nasib baek dah bayar gaji 1st 3 bulan kemudian.. hai! memang tuan umah ni babi la..bukan nk kata apa.dah banyak kali aku terkena asik burn deposit,bapak babi betul..!! aku tak halalkan baru tahu kang!

LiaNa YuSoF berkata...

yan n pupel :
duit deposit korang aku nk bankin pada siapa? sila ambik maklum...
segera ye....

Yan berkata...

bank in dekat kau je, nanti aku agihkan dekat 5 yang lain..okies?

YOUsoF berkata...

aku dulu pun rase camne nak bayar deposit yang 'sikit' tu Yan..

dan owner rumah aku dulu pun lebih kurang 'baik hati' camtu.. Memang manusia²....

Yan berkata...

tu ar...kitorang dulu dah lah baru seminggu keje, deposit 1400! Giler menggigil tau.. ko tengok la betapa marah si pepel mengenang kisah lama..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...