Jumaat, 10 Disember 2010

Takde tajuk boleh?

Korang tahu tak sang internet dekat opis nie baru je boleh elok hari nie... Hari- hari yang lepas tak berapa nak betul.. Biul sikit.. Akibatnya aku yang meroyan tak dapat BW dan tak dapat ngedet blog aku nie ha.
Setelah cubaan ke 150 juta kali baru lah berjaya. Takpe orang kata usaha tangga kejayaan. Ni lah hasilnya.. Dapat jugak aku bukak blog nie.. Macam kejayaan besar je kan.. Haruslah kejayaan besar sebab aku tak de keje sangat..
Jumaat lepas aku balik kampung. Hajat hati nak menghabiskan hujung minggu dengan keluarga itu sudah lah pasti, dah tue nak pergi kenduri dua pupu a.k.a kupu-kupu dan jugak kenduri kahwin Kak Zila membe opis nie. Bila tiba je hari tersebut tak jadik pulak sebab Mak cik dan Pakcik dari kampung datang lawat kitorang. Terkejut jugak sebab tiba-tiba je dah tu mengena pulak time kitorang adik beradik berkumpul semua. Mak Ngah memang power ar. haha
Hajat jantung pulak balik kampung nak buat suprise dekat sang kakacih.. Tapi die ade keje yang tak boleh menoleh sedikit pon dekat aku.. Sedih tol.. Ingat just nak jumpa lepas tu bagi hadiah annyversary + besday die yg bakal tiba ni, tapi die bizi pulak kan.. Kuciwa lah jugak sebab cuma bagi tepi jalan je.. Bagi hadiah terus blah masuk hiway, drive tanpa henti balik Putra dalam suasana hujan seakan mengerti perasaan sayu di hati.. eh! stop2... dah macam novel Masitah pulak banyak madah berhelah..hehehe
Weekend nie tak macam yang sudah-sudah yang pasti penuh dengan kebosanan kalau aku tak balik kampung.. Sebab nya minggu nie family aku datang ke kediaman mewah aku nie.. Oleh yang demikian minggu ini pasti dipenuhi dengan aktiviti penuh kasih sayang, bunyik macam aku nie ketandusan kasih sayang je kan..? Memang pon.. Sejak mak aku ikut abah aku pergi "outstation" nie, sedih, sayu, pilu, sume ade.. Terase kosong je jiwa nie, tu lah jadik bile aku nie terlalu bergantung harap pada mak aku.. So lepas pemergian mereka akak dan abang-abang lah tempat aku mengada-ngada.. Tak cukup tumpang kasih sayang dekat diorang laki bini dan anak beranak, Mak mentua, Pak mentua diorang sekali aku sapu.. Pedulik hape aku.. Ade aku kesah? hahaha
So, weekend nie aku mengharapkan dengan kudrat dan belen gaji yang ade aku dapat lah memuaskan hati serta perut diorang. Soklan aku untuk korang... Ape aku nak masak nie???? Ke aku perlu serah kan je pada yang pakar? Harpick! eh bukan akan aku lah kan.. Akak masak sebijik macam mak, very the sedap!hehehe
Cakap pasal masakan mak teringat pulak si masitah mintak resepi sate goreng.. nanti aku bagi keyh.. Ko dah masak kalau jadik dan sedap, post kat aku sikit.. Kalau tak nanti bile ko buat lagik tak jadik.. Faham tak!!?? hahahaha

2 ulasan:

PuPeL berkata...

lambat la kau..aku tak buat g..aku balek terengganu..huuuiiii

Yan berkata...

ala ko pon nak time gaji nanti kan..
ko nak buat nanti aku bagi lah..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...