Khamis, 3 Mei 2012

Penyokong terbaik..

Sabtu lepas aku tengok anak-anak sedara aku main Kriket peringkat negeri.. Ada dua orang yang main tu, Hakimie dan jugak si Haikal..

Diorang ni main dari hari jumaat tu lagi, tapi jumaat kan keje so aku tengok hari sabtu je lah.. Tak pernah tahu macam mana lah main si kriket ni, walhal dah banyak kali dah tengok diorang ni lawan kan..

Sabtu tu diorang ni ada dua game. Belah pagi Daerah Johor bahru lawan Daerah Segamat. Kejap je aku belajar kt mana dapat markah, dekat mana kita untung, pukulan six macam mana, pukulan four macam mana semua lah.. Ok time belajar senyap-senyap je ucu ni, sekali ucu dah expert hah amek kau..Suara die saje saje yang dengar..hahahaha

Segamat balik awal sebab kalah dengan JB.

Petang diteruskan pulak dengan game lawan Kluang pulak. Sementara nak tunggu game yang pukul 3 petang tu, kitorang lepas sampai tido ngorok-ngorok dekat Hutan Bandar Mutiara Rini. Syok wooo.. Sempena lawan ngn Segamat pagi tu, kitorang lepak dekat Rumah Mini Segamat.. Sangat best.. Semua rumah dekat Segamat ade pangkin ke? Tak pernah sampai Segamat..Teringin lak..

Petang tu game dengan Kluangman pon JB menang so, Kluang pon balik jugak.. Hebat la JB pegang rekod tanpa kalah ni..Keterujaan ucu makin membara-bara sampai rasa tak mau pergi kenduri kawen ahad tu.. hahaha punye lah excited terlebih si ucu ni, sepak kang baru tau..


Ahad lawan dengan Pengerang.. Serba salah rasa nak sokong JB sebab kampung  ku dalam daerah Pengerang kan.. Rasa macam pembelot pulak.. tapi dah ade darah daging main untuk JB, haruslah sokong si JB..hehe

Ahad tu game dua kali jugak, pagi lawan Pengerang macam aku cakap tadi pastu belah petang lawan dengan Muar. Semua menang.. Rugi tak dapat tengok sebab masa tu tengah pergi kenduri kawan Yus dekat ULU Tebrau.. Memang betul-betul ulu lah.. Jauh gila kot!Berjam-jam jugak dekat sana, tapi best lah sebab kawan-kawan die semua gila-gila otaknye..=D cuma penat berdiri je, hujan lebat gila kan..Orang ramai stuck tak balik-balik..Macam kitorang lah..hahaha

Nak dijadikan cerita, hari sabtu tu hari yang paling paling paling buat abang ipar ngn akak aku bangga lah sebab anak die si DannielHakimie di lamar jadik pemain skuad elit persatuan kriket melayu.. hujung bulan ni ada game dekat UKM Bangi (ps; masitah tumpang tido uma eh...haha)..

Orang tu siap datang dekat abang ipar aku cakap camnie, "Encik Zul, ayah Danniel ke?Saya ni datang nak melamar anak Encik masuk Skuad Elit.."..Kembang kuncup idong abang ipo ngn akak aku.. Idong yang sedia kembang bertambah-tambah kembang nye.. Kelab ni bawah Majlis Sukan Negara, kalau keputusan UPSR die ni nanti dapat sekurang-kurangnye 2A die dapat masuk sekolah projek kriket negara.. kira main untuk negara lah pasni..

Akak aku dengar macam tu sampai menangis.. Tangisan kegembiraan lah.. Die kata, walaupun anak die ni tak nampak pandai sangat dalam pelajaran, mungkin anak die tak jadi lawyer, doktor atau jurutera.. Tapi jalan die dah nampak dah..  Biasiswa ditanggung penuh oleh kerajaan..

Aku pon bangga dengan anak sedara aku nie..bekerjaya di usia muda.. Alhamdulillah rezeki die.. Semoga die tak lupa diri..

bulan 6 nanti ada Kejohanan Kriket MSSM, Johor jadik tuan rumah.. Jom lah tengok reramai.. Gerenti best..hehe

4 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

JANGAN MALU JANGAN SEGAN DATANG UMAH I :)

Cik TTK berkata...

insya'allah kalau ade duit lebih akan datang jugak nanti..hihi

macih masitah..

YOUsoF berkata...

BANGGA!.. Aku kalau ada anak buah macam tu pun tumpang banggalah!

Kriket lebih kurang macam raunders eh??

Cik TTK berkata...

aah...lebih kurang lah...ada kayu pemukul ada tukang tangkap ada tukang baling bola...exctly same!hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...