Selasa, 29 Mei 2012

Laut

Semalam aku keluar office pukul 7 lebih.. Balik tu dengan syahdu nya aku singgah kat tepi-tepi pantai lido sebelum sampai ke Danga Bay..Aku duduk tepi jalan tu betul-betul depan Pejabat Agama Islam Johor tu..

Semalam aku memang syahdu fikirkan hal kahwin mawin aku ni yang macam tak nampak ape lagi nie..Setakat ni aku tak nampak lagi adik beradik aku sebok memikirkan persiapan untuk kenduri aku nie.. Mungkin sebab aku tak bagitahu diorang ape yang tak ada atau diorang tak tanya.. Aku pon kompius nie..

Semalam baru je mula aku bismillah nak drive balik dari office tu, mama yus call.. Die cerita yang die dengan ayah dan mak lagi satu pergi beli beg goodies dan goodies tambahan semua lah.. Lepas tu aku terus syahdu.. Kalau lah mak abah aku ade lagi, mesti diorang orang paling sibuk uruskan itu ini..Mesti sekarang diorang dah tak senang duduk nak buat itu nak buat ini..Nak kahwinkan anak bongsu katanya..

Aku bukan nak menidakkan takdir..Aku redha mak abah aku pergi. Aku tahu ALLAH s.w.t lebih sayangkan diorang.. Selalu cakap dekat akak, knp mak abah ni outstation lama-lama ni.. walaupun bergurau, tapi dalam hati masing-masing sedih.. Redha, tapi sedih..

Puas aku menangis.. dari 7 sengah sampai ke pukul 8 sengah tu aku nangis sorang-sorang tepi laut n tepi jalan tu.. Sekali lagi bukan menyesali, meratapi atau menidakkan takdir.. Aku dah lama redha.. Tapi aku cuma teringin rasa berkongsi kebahagiaan dengan orang tua.

Aku harap lepas kahwin nanti mama, ayah dan mak tiri yus dapat terima aku macam anak diorang sendiri sebab aku memang berharap sangat dapat tumpang kasih mak ayah dekat diorang.. n aku harap sangat aku dapat curahkan kasih sayang aku dekat diorang macam mana aku sayang dekat mak abah aku.

siyes.. aku tengah sedih sekarang ni.. aku sangat sensitif n emotional sekarang.. Pantang terusik sikit aku dah terasa hati. Dengan yus pon aku dah kurang bercakap, aku malas nak melawan nak bergaduh. aku dengar je..

Ni ke perasaan orang bertunang eh? macam-macam rasa bercampur aduk.. kalau tahu rasa bertunang ni sakit, aku kahwin je terus.

12 ulasan:

Cik Fara berkata...

yan, sabar ok.......semoga semuanya berjalan dengan lancar....

Pupel Liyana berkata...

macam tu la. kau sabarlah jangan bermain dengan emosi sangat. redha dan pasrah kehendakNya.

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

sabar ye yan..bila tengah darah manis ni memang macam2 dugaan yang datang.. ko banyakkan bersabar dan terima dengan hati yang terbuka k..ingat, tiap yang berlaku tu ade hikmahnya..dah, tak mo sedey2..

Cik TTK berkata...

kengkawan: tq..:)

zal88 berkata...

sabar ye yan..adik brdik ko akn amik tgjwb tu..cme diorg lum tnjuk je lg ape yg diorg wat..dlm tmpoh ni,mmg mcm2 dugaan yg dtg..insyllh,ade hikmah ape yg blaku..

nur aishah bte abd hadi berkata...

memang perit btunang ny..jadi hati tissue..hee..tp bagus taw bertunang..at least ko thu siapa dye sebelum ko kahwin..apa apapun byk sabar dan berdoa k :) insyallah

Cik TTK berkata...

heeee...macih kengkawan..:)

piEja berkata...

hepp..nape emo sgt ni....takmolah sedih2 camni...nak tawen kan...?len kali kalo pening2 tak tau nak wat ape, roger2 lah i ok..?wassap kan ade...lg satu, jgn byk sgt pikir...makin byk pikir, makin sedih jdnya...ilang seri tau~ jom layan Masterchef Selebriti...(tibe2)

Cik TTK berkata...

tetibe master chef..sekeh kang..haha

Cik TTK berkata...

tetibe master chef..sekeh kang..haha

piEja berkata...

lebiu dik...

YOUsoF berkata...

Kau kuat sebab tu Allah bagi ujian yang macam ni.. Terus redha ok!

Semoga semuanya lancar insyaAllah..

Berdiam lebih BAIK daripada bercakap, so betul la cara kau tu..


Cantik template baru, simple but nice!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...