Rabu, 16 Mei 2012

Lambat lagi kot..

Kelmarin pergi kenduri kahwin opismate dekat Pontian.. Lelaki dan perempuan dua-dua orang office aku.. Belah perempuan hari ahad lepas, belah lelaki ari sabtu ni.. Disebabkan kedua-dua tempat tu aku tak tau. dan ditambah pulak dengan ahad ni bestfriend dari kecik nak tunang, jadiknye pergi lah ke belah perempuan saje..

lagi pulak kan kalau kenduri kawen ari sabtu ni memang payah lah aku nak sampai sebab encik tunang koje.. Aku ni macam takde kawan lain dah kalau pergi kenduri kendarat ni memang g dengan beliau je lah..  Kalau dapat poe pon mesti akak aku teman lah kan..kalau die tak nak teman atau takleh teman memang KOMPOM tak gi.. Sadiskan jadik aku.. Makin tua makin takde kawan..

Perjalanan pergi kenduri opismate dekat Pontian kelmarin ingat akan berjalan lancar sebab kampung Encik tunang dekat Pontian kan..Kampung Pulai Sebatang katanye..Berdekah aku gelakkan nama kampung die..Lucah dan buruk sekali..kah kah kah!!

Sekali je Encik tunang tak tau jalan yek.. pastu dengan bijak cover kekurangan diri dengan mengajak kawan die yang memang sah-sah lahir membesar dan mentuakan diri dekat Pontian tu untuk tunjuk jalan sekalian makan tengahari..  Makanan sangat ohsem!sedap terangkat!

kambing blacpepper memang terbaik.. Tapi pedas.. Si Yus dengan selamba duduk makan kerepek n minom air dekat orang penyambut tetamu pastu ade orang datang die pon selamba sambut sekali tetamu tu.. aku ni usya sleeeekkk je mamat ni.. Selamba je die buat macam rumah sedara die yek..kembang kuncup idong aku tahan gelak n malu sekali tau..sabo je ah..

Balik dari kenduri, g econsave beli sabun.. Sabun ni mak dan mak tiri beliau nak buat door gift bagi pihak pengantin perempuan..Aku dah tau pulak kan, tak suprise dah.. Tak de makna nak suprise bagai, semua yang aku buat pon diorang tau..kitorang kan berkongsi idea supaya memasing boleh bagi2 idea yang cemerlang, gemilang, terbilang gituwww..

Destinasi seterusnya adalah pusat Janaan Poket Ohhhooooiiiii aka JPO (Johor Premium Outlet) katanya tengah sale..padahal memang sale 24jam sehari 7 hari seminggu 365 hari setahun.. Lalu berdua budak bulat ni pergi carik barang hantaran katanya...

Dapatlah beli enbeg dan juga spect aku.. Murah2 je, tak payah kutuk kendian hari..aku dah gitau awal-awal ni barang aku sume yang sedang-sedang saje..hehe..

Melihatkan aku ni pelik sebab tak de usaha nak carik barang untuk bagi dekat beliau, lalu Encik Tunang tanya dekat aku.. "Oi tunang, ilek je tak beli barang.. Bile nak membelinye..?" Bila aku kata nak raya nanti baru beli.. Die kata, "Cis apehal tak cakap dari tadi? baru sedar lambat lagi rupenye kawen eh..Ni kang ade design baru nak yang baru lak kang.."

Apekah si Yus ni.. Sekarang ni baru bulan 5.. ade bebulan bulan bulan lagi lah nak carik barang tu.. Mungkin die gabra sebab mak tiri die da start buat bunga teloo kot.. Tu die rasa nak dekat dah..hahaha nak terkencing aku tengok muka die time tu..keh3

4 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

HAHAHA. oklatu. ni abg aku lagi parah. hari2 suruh aku siapkan kad kawen padhal kawen lama lagi aduhainye ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. dokumen apa tak siap tapi sibuk nak cetak kad. esok tertukar hari ke apa ke aku memang gelakkan je

Cik TTK berkata...

cakap pasal kad jemputan bulan 8 kad aku siap..awal jugak kan..keh3

piEja berkata...

lg sebulan nk kawen kelam kabut carik brg lah baru terasa keghairahan nak mentawen..hihi..

Cik TTK berkata...

hahahaha sebulan lagi baru nak carik barang yek..memang tak mampu la kakak nak keluarkan duit sekali gus time tu..huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...