Khamis, 27 Oktober 2011

NI semua salah lift!I HATE U!!

Hah ape salah lift kali ni dengan aku..Hari selasa lepas tanggal 25 oktober 2011 memang akan aku ingat sampai bila-bila aku nak ingat lah..Aku akan memperingatinyer setiap tahun sebagai HARI TRAGIS!

Kisahnya macam nie.. Hari selasa tu lepas je bos aku balik aku dengan sukahatinya berdendang-dendang sayang nak pulang lah kan.. Sebelum tu aku ade ajak si Has balik sekali. Has ni pergi dan balik kerja naik bas, sebab hari nak hujan kan tak kan aku nak biarkan Has balik cenggitu.. Lagi pulak rumah beliau dekat jugak lah dengan rumah aku..Tapi lalu jalan lain, tapi aku boleh hantar lagi sebab aku baik hati..hehe


Sambil mengayat Has nak die teman aku pergi Angsana jugak sebenarnya.Hehehe. Has ni jugak partner in crime aku dekat sini, memperkenalkan.....jeng jeng jeng


Nasib baiklah Has teman aku ketika aku dalam kekalutan aritu, kalau tak memang aku terpinga-pinga lah sorang-sorang kan..Macih Has!Lebiu Muah3!!hehehe

Sambil bergurau-gurau senda dengan Has aritu aku pon main pusing2 si kunci kereta tu, sekali terlepas daaaaa..dezup! terus masuk celah-celah ruang lift tu..Si Has dengan machonyer tahan lift tu, aku lari masuk opis balik tanya dekat membe-membe macam mana nak buat.. Aku dah lah tak bawak kunci lain, kunci spare aku dah lah tak sempurna sebab pecah dulu tu kan yang siap kena towing bagai tu dulu..haihhhh

Membe-membe opis lain bagi no tepon maintainance suh call dan mintak diorang bukak lift amek kunci aku tu, aku pon call lah.. Eh si Encik Maintainance ni leh nak mengorat lak time nie, lembutnyer suara awak..hoh! Encik kunci kereta saya jatuh dekat lift tolong amekkan! Pastu aku cakap kawan aku tengah tahan lift tu, die cakap ape tau...?

Tak payah tahan lah, kunci awak dah sampai aras 1 nie ha..

Erk? Aku agak dengan kelajuan 500km/j dari tingkat 21 ke tingkat 1 tu harus bersepai kunci aku tu tapi si Encik Maintainance tu kata ok je pulak..Memang aku tak caye beb..

Aku tunggu je Encik Lift keluarkan aku nyer kunci dari celahan tu kan, sekali tengok adus!Memang kompem kena pakai kunci lain lah sebab kunci tu dah takde cip tu.. Kereta proton sekarang ni kan nak kena ada cip tu dekat dengan starter barulah si enjin mahu hidup kan.. So aku pon menelpon akak kesayangan hantarkan kunci dekat aku...

Akak aku sampai dalam kul 6sengah, takde lah lewat, tu dah pantas abes lah tu sebab dari rumah ke tempat keje makan masa setengah jam jugak lah.. Nasib ade Has kalau tak menggilalah aku sorang-sorang tunggu akak aku kan..

Akak aku sampai aku tengok dressing anak-anak sedara aku memasing kemain lah lagi kan..Macam nak g key-ell dah..Untuk tak menghampakan mereka, aku belanjalah Pizza howt..

Dengan segala kekalutan yang melanda aku hari tersebut, aku salahkan si LIFT sepenuhnya sebab die kangkang luas sangat sampai kunci aku leh masuk cecelahan die tu!!Nyusahkan den je!HUHH

9 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

padahal tangan gatal main pusing2 hahahaha

Cik TTK berkata...

diam!diam!siam!mee siam!!hahahaah

zal88 berkata...

hehe..lift yg disalahknnye ye yan..;-p

Hustler berkata...

A ah kan?? salah lift!! vunguks yang nek lift tuh.. kan? kan? setuju tak??

Cik TTK berkata...

leha: 120% aku salahkan lift..hahahaha

mawi: kan mawi kan?ko tau kan aku tak salah..si lift ni memang vunguks.huhhh!!

Hustler berkata...

Hahahahaha!!! aku gelak guling2!!! sebab ko tak paham apa yang aku cuba sampaikan... kihkihkih :P

Cik TTK berkata...

cis aku tak perasan ko cakap yang naik l ift tu vunguks..cisdel ciskek punyer budak..ni harus kena sekeh dengan aku ni nanti...

Hustler berkata...

Hoyeah2!!! Hoyeah!!! Akhirnya.. Hahahahahahahaha!!!!

Cik TTK berkata...

siot betul ko ni kan..harus jumpa nanti aku gigit ko!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...