Selasa, 6 Mac 2012

Kisah seekor myvi putih..

Pukul 6 jam dah bunyik, pastu kasik hold die melalak-lalak sampai pukul 6.30 baru bangun..Rutin setiap hari..haha

siap-siap bagai, pukul 7 dah start enjin jalan.. sambil-sambil bawak kereta tepon Encik kakaceh.. Burak2 sampai pukul 7.20 pagi.. Time tu aku dah masuk hiway dah pon. Owhpohtocotttt minyak tetibe menyala.. Dengan segala kebangangan aku merungut, kan ade lagi 3 bar ni?? Apesal dah menyala?? Giler dah eh Encik meter? Marah eh nak kena jual?

Ok sebenarnya yang 3 bar tu meter tempeture.  Ok buat tak tau sambil mencari-cari stesen minyak.. Stesen minyak yang menjadi pilihan adalah PETRONAS.. Kalau takde PETRONAS aku isi dekat SHELL je..

pap! Tetibe Petronas muncul depan mata, tapi takde simpang.. OK dah aim simpang kiri ni dari jauh dah bagi signal.. Datang sekor myvi putih ni dari kiri himpit laju-laju tak bagi aku masuk kiri eh siap hon lagik!berani kawwww!! Haishhhh...Kerana kebangangan beliau, telah mengakibatkan aku kena mengU-turn kan diri dan kereta kesayanganku..Jalan sehala beb dah kena U-turn 2 kali..

Minyak dah menyala ni kalau aku kena tolak kereta tu memang aku sumpah-sumpah-sumpah-sumpah si myvi putih tu!! nasib tak kena tolak, so si myvi kena sumpah-sumpah je..hehe

Sampai office dah 7.58, berdozup den lari..seb baik sempat nak punch! Terima kasih lah jam sayang sebab awal 2 minit dari mesin punch card ni.. 2 minit yang berharga!huhu

2 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

AKU DAH BEBERAPA HARI LAMBAT. SEDIH BETUL

Cik TTK berkata...

aku lambat buat tak tau pon..x mintak sign pon..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...