Khamis, 8 Mac 2012

Untuk Lily..

Hye Lily!

Mood giler meroyan aku datang hari ni update belog sampai dua tiga kali.. Tadi pergi baca belog si Lily ni, die ade buat entry " aku tak tau bagaimana rasa itu"..

Aku nak komen dekat situ tadi tapi tak boleh lak.. tu buat Entry ni.. hehe.. jangan marah Lily yek..

Point ko dekat entry tu ko kata, ada orang tak suka dekat ko.. Ko tau die tak suka dekat ko, tapi takleh nak handle macam mana nak buat2 tak tau yang die tak suka dekat ko kan?

wooooo.. Ni kan mende paaaaaaaaaaling banyak aku rasa dekat Opis lama dulu.. Berderet-deret umat manusia tak suka dekat aku.. Siap jeling-jeling lagi kalau jumpa, ada yang sound depan-depan bijik mata pon hadoo.. Pernah orang yang rapat dengan kita ni bertahun-tahun tapi tetiba tak bertegur dengan kita, nak bertembung dengan kita pon kalau boleh die elakkan sejaya-jaya nyer.. Dasat kan?

Lagi satu perasaan paling sadis bila, die senyum gelak-gelak sakan dengan orang lain tapi bila nampak ko, senyum die mati.. Ketawa die hilang.. lagi teruk kan..

Sakit memang sakit perasaan ni, bila dah ada dalam satu pejabat ada pulak salah faham macam ni..

Abes tu nak buat macam mana ni? Hah, cara aku, aku mintak maaf je dengan semua orang.. masa aku nak pindah dulu semua orang yang aku suka, aku tak suka, yang suka aku, yang tak suka aku ke semua aku mintak maaf.. Die nak maaf kan ke tak nak maafkan ke, terpulang lah dekat die.. Tapi harap-harap die maafkan lah..

Kalau cara aku, pemikiran aku yang separa bijak ni.. aku salah aku mintak maaf.. Kalau aku tak salah pon aku mintak maaf jugak.  Sebab pada aku, mungkin ego die terlalu tinggi nak mintak maaf so apa salahnya aku  mintak maaf kalau dapat meleraikan suasana kan..

Aku pon macam ko, suka bergurau, suka bercakap, terlebih ramah semua bagai.. Pendek kata banyak main lah.. Takut dalam kita nak bersuka dan bergembira ada yang terasa.. 

Walaupun aku ni bersifat open, ko rasa aku salah ko tegur terus.. Tak payah nak cerita dekat A. A sampaikan dekat B. B pulak terbisik dekat C walaupun si A dah kata dekat B jangan bagitau sesapa tau.. Tapi LUMRAH, mesti kita akan bagitau seseorang.. Akhirnya ko tau pulak si A tu tak suka dekat ko sebab si C ni sampaikan dekat ko.. Lagi tak best.

Akhir kata, maaf tu boleh mengubah dunia. .HIDUP MAAF! Undilah MAAF!hehehe

8 ulasan:

Hustler berkata...

Hahahahahaha!!! Caring giler la Cik TTK nih!! Haish!!!

Pupel Liyana berkata...

dekat AUDIT JOHOR tu ada la geng wonderpets benci aku! aku pun benci dia juga adil!

Cik TTK berkata...

Mawi: comel kan aku?haha

Masitah: owh biarlah mereka begitu.. mereka tidak mengganggu gugat aku..

cicak_jawaz berkata...

hahaha...semua org penah kene kot termasuk la aku...huahuahua...senyumkan ajek la minah....hehehehe..

bLaCk Roses berkata...

sedehhh!!!!

Hustler berkata...

Comel??? *mengenjat macam terkena letrik, mulut kuo buih2*

LiaNa YuSoF berkata...

yeah.. akhir nya dpt jugak aku bukak blog ko ni.. hehehe...

thanks ya atas nasihat2 ko itu.. aku tau, da jd lumrah benda2 mcm ni.. cuma aku tak pandai nak handle la.. xpela.. tggu la aku pindah nnti baru aku pegi minta maaf.. hehehe...

Cik TTK berkata...

anim: tu lah..aku time keje ni lah yang paling terasa sangat..

kak ana: sedehh kan..huhuhu

Mawi: sebenarnya ko malu nak mengaku kan.. faham3.. *sambil mengangguk2kan kepala*

lily: semua orang pernah kena kan.. Paling selamat ialah, jangan fikirkan sangat. Anggaplah opis tu bukan life ko.. Banyak lagi bende lain boleh buat selain pk kan orang2 yg menyakitkan hati k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...