Isnin, 26 Mac 2012

Bukan senang rupenyer nak kawen ni yek..

Kelmarin aku ade habak mai aku dah tunang kan.. Sekarang dah ditetapkan tarikh mengkawen adalah pada bulan seploh ni.. Aku ada lagi masa beberapa bulan nak kurus dan nak kumpul duit.. Gatal nak kawen tapi takde duit kan..

Sekarang aku dengan ekstreme menabung sebulan 1k.. Ikat perut, ikat semua..IKAT!IKAT! T_T No more kasut, baju, hand beg baru..No more fast fud, tuti, Mekdi, Pakcik Keni, Rajabeger,pizah howt dan seangkatan dengannyer..NO NO NO!!Adakah aku akan kurus dengan tindakan aku menyimpan sebulan seribu?Adakah aku mampu?

Atoiiii..pening2..Aku rasa nak simpan seratus sebulan pon menggigil nak simpan seribu?ade aku pengsan 2 kali kang pastu terus kena singkir dari mentor 6..eh tak tak.. aku tak tau lah macam mana aku nak buat yang penting aku ada duit lain selain duit hantaran yang Yus bagi masa majlis tu!! Caiyok2!!

Aku dah nasihatkan adik beradik aku, jangan over baldi sangat.. Biar meriah, ceria, glemer, tapi masih bersederhana.. maksudnya UNDERBUDGET! Macam masa aku mentunang aritu, semua dapat.. Tapi murah2 je ( tu pon sebab pakai kabel haha).. Tapi takpe kengkawan, time2 macam ni memang kena bukak bluetooth, luaskan networking dan gunakan sebaik mungkin!!Kalau diorang nak sponsor, aku ON je..hehe

Aku asek fikir, macam mana aku nak buat supaya lepas kawen nanti aku ada duit nak meneruskan hidup.. Tak nak lah lepas kawen makan pasir pulak kan.. Ape aku nak buat? Gadai gelang?Jual kereta?Jual spect? Eh spect aku ni sebelah kanta je dah RM150 tau.. Sebab rabun nak mampos T_T baru je lepas betulkan sebelah.. Yea, sebelah je aku betulkan sebab sebelah lagi harga die RM120, tak mampu..Sedihnya nasib seorang Roziana ni kan..haishhh

Sebab aku kawen time orang nak mengawan, aku dah mulakan tempah andam.. Tak tau lah murah ke mahal tapi sakit hati jugak lah dengar harga die tu.. Tp aku booking tarikh je dulu, baru bayar Rm280..haha..

hah!Minggu lepas kan minggu gaji, time tu aku mengkursuskan diri dekat Vistana Hotel, KL.. Nak dijadikkan citer, kawan aku ni jual corset HI-O aku ade beli satu set ngn die bulan 12 tahun lepas.. Agreement sebulan RM200 je.. Time aku bayar RM500, Rm400 sebulan suke hati la die xde bunyik langsung, ni aku lambat sikit dah bg reminder.. Kecik hati ahkak! Macam tu kesali kau tuntut hutang.. Agreement kan 10bulan, ni baru 3 bulan aku dah bayar dekat separuh tau..I ingat hutang i tau..Never poget..

Oleh yang demikian, aku sangat tertacing lalu aku telah menreservekan duit andam dengan photographer dekat akak ipar aku.. Standby...Bila masa diorg kata bayar, aku terus  pergi bayar sambil lari2 ayam..Tak nak tertacing lagi..Semenjak dua menjak ni asek tacing je..

Hah aku pon dah tempah photographer.. Semua ni memang tersangat awal bagi aku walhal aku tawen akhir tahun.. Tapi nak buat macam mana, DAH NAMANYER AKHIR TAHUN semuanya kena berebut dari sekarang.. Sedih kan..Yus lagi dasat dari aku, die dah tempah katering tau.. Aku menu pon tak mintak lagi..Tapi tukang masak ade dah.. Tapi soklan aku dekat sini, memang nak kawen ni kena main kejar-kejar macam ni ke?????

nanti aku update lagi lah kalau ade idea.. Ni sekarang dah nak waktu balik, aku nak g servis kereta sebab nak bawak jalan jauh kan.. nak g kenduri Hafiza Zalkifli, jauh nun di Bikini Bottom.. Percaya tak aku g servis kereta dengan pak mentua? hah aku pon tak caye ni semua si nunang punye keje.. Aku suruh die, die suruh aku lak.. G ngn pak mentua lak tu.. Malu...Aku dah la pemalu orang nyer.. Tapi takpe, BIAR MALU JANGAN SEGAN, BIAR MAJU JANGAN GOSTAN.. FAHAM??

Fikir-fikirkan dan selamat beramal..

16 ulasan:

ubi berkata...

hahaha..aku sedang menuju ke alam ini..

sila update ye. aku baru keje je ni.tapi dah gatal nak mengawan! hukhuk

Pupel Liyana berkata...

entri gatal hahaha.

Cik TTK berkata...

Ubi: bagus lah ko kawen awal...nanti takde lah ko dah tua bangka kawan2 dah tengok cucu lari2 ko baru nak anto anak g skolah tadika..hahaha

masitah: ko akan nampak baaaaaaanyak entry2 gatal macam ni..aku ni dah tak boleh kawal lagi dah kegatalan aku..hahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

adui.. sbln 1k... erk..
xpe2.. aku percaya ko boleh!!
chaiyok yan!!

Leanne Rahim berkata...

ko nk kawen time musim mengawan mmg kena cepat yan..tok kadi ko da tempah blom..??penting tu..krg xde kosong plak..hahha..

My nama is Mija berkata...

yan..ko beli korset haiiii-owh...??wow..bagus x?aku nk beli tp teragak2 lg..kihkihkih....

Cik TTK berkata...

lily: itu angan2 mak jenin je tu..doa2 lah aku tak terjun bersama labu-labunye yek..huhu

anne: aku g kursus kawen pon belom nak tempah kadi..berangan lah..hahaha

k.mija:beli tapi tak pkai lagi bebetol pakai..skg asek pakai celam celup je..mcm mana nak kurus?hahahaha

bLaCk Roses berkata...

selamat berkurus!!!!

aBoi berkata...

wah wah wah... bestnye dah nak kawin..

aku nak kawin jugakkkkkkkk....hahahha

papepun tahniah ye roomate.. (^__^)

p/s : 6 bulan tu tak lama dah sayang oi.. pejam celik pejam celik..dah nak tukas status..hehe

Cik TTK berkata...

kak ana: jom jogging!!Jumpe kt tasik pukul 6 k!hehehe

RUmet: Tu lah..6 bulan boleh kurus tak aku nie??haihhhh nak kurus tu faktor utama sebab aku meluat tengok gambo aku tunang aritu..gemok nak mampos!

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

ish2...giler la simpan 1k 1 bln..klo aku pun simpan cmtu, alamat tinggal tulang jela aku ni..hehe

tapi takpe yang..usaha tangge kejayaan..U CAN DO IT!!!!

Cik TTK berkata...

whoaaa...kalo boleh tinggal tulang aku nak buat nie..aku ni sekarang tulang pon tak nampak..semua dah dilitupi dengan LEMAK TEPU..

zal88 berkata...

peh hebat ar 1k 1bulan..caiyok2 yan..=)

Cik TTK berkata...

angan2 je leha...kalau lah boleh buat kan..Kompem aku dah beli kete cash dah sekarang nie..hahaha

piEja berkata...

hahaha...tak tau nape nak gelak bace entry ko nie....best tak kawen..?best tak..?best tak..?haha..

Cik TTK berkata...

tak sabo nak kawen...tp nak buat persediaan tu tak best...........:(

terasa stressss je kan.. lagi kena pikir sorang2..sedih tau..kengkawang dekat sini tak membantu lgsong!isk!menci!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...