Rabu, 7 Mac 2012

Tudung..

1.Arini aku pakai tudung bawal..  Tudung ni dah lama dah time-time poli dulu.. Yang sadisnya tau ape? Tudung ni ada lilin dekat kepala.. Hahahaha.. Memang gaya dulu-dulu kan suke menglilinkan tudung kan? ok, aku old fesyen..sadis!

2.Lepas tu dulu jugak ade tren pakai pengeras dekat tudung kan.. kalau kena tiup angin kompem tak gerak..Statik je gitu.. takyah dah nak betul-betulkan tudung je kejenye.. keh3.. itu trend pakai tudung masa aku sekolah menengah tu..

3.Time sekolah rendah lagi  best, pakai tudung ape entah berbunga-bunga penuh satu tudung pastu pendek kecik je, pastu ikat reben.. Pesen paling best kalau g latihan bola jaring ke bola baling time skola rendah dulu. aku bukan atlet, tapi tu latihan suka suki lepas UPSR tu kan ade lawan-lawan antara kelas.. Tu je aku mainnye pon..haha

4.Masa paling jelita pakai tudung bawal ni kira zaman kegemilangan die lah kan adalah masa g ngaji! hahaha.. Pergi ngaji dengan seluar track suit, pastu pakai baju kurung dengan tudung licin yang ada petak2 kecik tu kan pastu mak pakaikan brooch satu dekat bawah dagu tu kan lepas tu letak cincin.. Kira dua-dua bucu tudung tu masukkan dalam cincin tu pastu tariiiiiikk sampai atas.. Peh memang jelita.. Sekarang ada buat tak?

Sekarang Masitah dah bukak kedai jual tudung, Nindia... Banyak jual, tudung memacam tau..hah korang g lah tengok..kot2 tudung yang aku citer2 ade jual dekat kedai masitah ni kan..leh imbas kenangan silam..hahaha


Jengah-jengah lah ke PUPEL LIYANA SHOP YEK..



10 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

hikhik..semua gaya di atas pernah juga ku gayakan satu tika dulu yan..terase diriku begitu bergaya...hehe

Cik TTK berkata...

macam trade mark lak eh timah, "terasa diriku begitu berharga"..

kelassss ko..hahaha

LiaNa YuSoF berkata...

ada lagi 1, aku dulu skolah rendah g ngaji pakai tudung kain licin, pastu ikat kat belakang.. pastu hujung tudung yg kat belakang tu, lilit pulak atas kepala.. kira nampak leher la..boleh imagine tak? hahahaha... sangat bergaya sungguh masa tu.. adoi.. nk gelak kalau teringat balik..

Cik TTK berkata...

hahahahahha...aku tau2.. aku selalu jugak buat gaya tudung macam tu dengan tudung tiga segi yang ada manik2 dekat tepi tu kan?..hahahahah takleh bla kan style tudung dulu2..hehehe

piEja berkata...

aku penah buat semuaaaaa!!

bLaCk Roses berkata...

chantik si puan pupel ni........

Cik TTK berkata...

pieja: hahaha..kompem comel kan..hihihi

kak ana: cantik kan kawan saya?macam saya jugak..hahahaha

Cik TTK berkata...

pieja: hahaha..kompem comel kan..hihihi

kak ana: cantik kan kawan saya?macam saya jugak..hahahaha

Pupel Liyana berkata...

sapa puji aku ni..auuu kak ana, pupel dah kembang semangkuk dah ni hahahahhahaha... beli jangan tak beli

Cik TTK berkata...

betul tu, beli jangan tak beli.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...