Rabu, 4 Januari 2012

cerita pantas # 2 Ayu mentawen!yeayyyy


 10 Disember 2011 kawan aku si Ayu telah mengkawenkan diri.. How dare u kawen dulu dari kitorang bertujuh kan..sedih..pasni takde dah nak jenjalan carik pakwe dengan Ayu sebab die dah berlaki..Terpakse lah carik partner in crime yang baru dalam aktiviti tak terlarang nie..hahaha

Ok sebab beliau orang pertama yang kawen dulu dalam geng bas skola aku so kitorang pon memang over excited  lah kan.. Setiap agenda kalau boleh nak datang, tapi tak boleh lak kan sebab time khatam quran tu tak dijemput lak..sedih! tipu!hahaha..Pagi2 time beliau mengkhatamkan diri aku ada misi pergi carik bunga utk hias rambut ayu time sanding dan jugak amek kek pengantin..Tapi sadis..time die potong cake lupa nak mintak sikit!ngok betul baru ingat skang kan..memang dah takde lah kan..

so highlight kepada HAFIZA ZALKIFLI, SAYA NAK CAKE KAWEN AWAK SIKIT NANTI OK!(siyes tak main2)


Di pagi sabtu yang hening si Ayu mengkolkan kami tanya kalau kami leh datang menginaikan diri beliau sebab inai beliau tersangatlah cair dan berkaler oren..  Maka datanglah dua orang budak comel menginaikan pengatin dengan harapan dapat curi sireh dekat sireh junjung beliau sebab petua orang tua2 kalau nak kawen cepat makan sireh orang kawen tapi hampa sebab sireh Ayu sireh palsu! Tertipu gue!


Ini adalah gambar dari foto-G sangat ceriakan..Sementara nak tunggu Pengantin lelaki dan Tok Kadi sampai harus gambar kami memang baaaaaaanyak..sebab muka memang suka menyebok kan....Ni gambo malam menikah yek..
  
Owh malam ni pon ada cerita jahat dari budak2 5 orang dekat kanan kiri tu.. Kisahnya ada orang sponsor si Ayu ni bunga orkid untuk di beri kepada jemputan dan wakil dari pihak pengantin lelaki.. Ayu kata, nanti bunga ni kalau ada lebih, lagi sekali kalau ada LEBIH korang amek lah  kata beliau.. Memandangkan bunga tu cantik dan ohsem maka kamii berlima dah siap2 sembunyikkan bunga untuk kami..hahahhaa

Time Ayu g keluar nak baca taklik tu lak kitorang buat keje senonoh nie..Pastu bila Ayu masuk bilik terus pura2 cakap eh ada lebih lah...Pastu Ayu pon bagi kitorang..hahahaha



Ni Gambo time sanding....Cantik kan ayu...dan suami beliau pon sangat kecik orang nyer.. Sangat gembira dan terharu time nie..Apepon, Selamat Pengantin Baru sahabat..Semoga bahagia ke anak cucu cicit hingga akhir hayat lah senang kata..Luv u ayu and always do..muah2!!

Last but not least, gambar paling best!hahahaha si budak kecik ni ade blog jual baju cantik2 yea.. Kompem boleh beli sebab berbekalkan pengalaman aku berkawan dengan die dari tadika dah 18 tahun lah kan kawan, die memaaaaaang cerewet! so haruslah korang dapat hasil yang terbaik..Boleh beli..hehe bukan nak promote, cume nak gitau je..hehehe

Ni blog die leh lah singah2 nanti yek.. satu, dan dua..

6 ulasan:

piEja berkata...

hahaha..jgn riso..mmg cake tu ade nk bagi korang makan pun, dgn syaratttttt!! ikot aku g outdoor ok..?ajo aku nk posing2 geli2 ok..?aku sumpah tak reti ni!

Cik TTK berkata...

hahahahahah...outdoor hari yang sama ke?kalau petang tu terus out door boleh lah kot..hehehe..tapi kena discuss dengan encik yus dulu..

piEja berkata...

iye..petang tu jugak..aku punye event ni nama dia "penat gile2 tp satu hari je lah"..saje nak bagi penat, mlm tu aku bole terus tido tanpa perlu memikirkan ape yg harus aku buat bile pndang muke dia nanti..hahaha..bijak tak aku menangani masalah ni..?

Cik TTK berkata...

wuuuuuuu ajak kitorang g outdoor je eh..malam pertama tak nak ajak ke?hahahaha

x bijak..rugi masa lah..melepas malam pertama..hahaha

piEja berkata...

kite kan dah ade mlm pertama kite bersama wahai roziana....kih3...huhuhu....(malu~)

YOUsoF berkata...

Aku harap bunga yang kauorang kebas tu dijaga elok².. heheh

Tahniah untuk Ayu.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...