Selasa, 19 Februari 2013

Bahagia itu memerlukan pengorbanan..

Semalam balik kerja macam biasa, mengadap jem sejam baru sampai rumah.  Sampai rumah je lepak, terlepek. Tepon En.Yus tak dapat-dapat.. ntah pekena ntah line tepon kt tempat keje die tu ha..so, aku tido..

tak lama die kol..
"yang, kemas. Siap-siap balik uma mama.."
"huh?"
"abang nak balik amek baju"

makin tak faham aku  ngn laki..tapi bila kata balik uma mama, makna nye tak payah masak..hihi..aku sambung tido sampai die balik. 

Sepulangnya beliau terus dengan excited bercerita beliau dipelawa menghadiri temuduga offshore dekat KL. mendengar perkataan "OFFSHORE" itu adalah neraka bagi aku.. sebab itu bermakna kalau dapat aku akan susa jumpe laki.

Aku tengok muka laki aku bercerita penuh minat, penuh harapan nak tingkatkan diri dalam career n majukan hidup. aku cuba positifkan diri aku. Kenapa aku kena pentingkan diri aku kan? Aku isteri die aku patut sokong die. 

jadi. Rabu ni ke KL lah kami ke Jalan P.Ramlee sana lepas kerja untuk memberi semangat kepada suami menghadiri temuduga tersebut. Walau dalam hati ada rasa 50/50 ni tapi aku tetap mendoakan suami berjaya dalam temuduga tu. Yang mendatang tu, kemudian cerita. Yang ade depan mata ni kita jalani sebaiknya.

Suami, saya sayang awak!

9 ulasan:

LiaNa YuSoF berkata...

yeayy... setuju!! positif kan diri anda! mana tau ada hikmah disebaliknya.. semoga ko suami isteri sentiasa dimurahkan rezeki... aminnnn....

Pupel Liyana2 berkata...

positifkan diri yan.. macam aku cakap semua ada hikmah. kalau dia dapat syukur alhamdulilah. kalau dapat boleh balik putrajaya balik. kasi tempat puaka tu dekat ekin haha

Cik TTK berkata...

lily: tengah cuba untuk positif ni..aku bagi sokongan moral ni tau..aminnnn..semoga dimurahkan rezeki kami..

mas: seperti diatas..hehehe..ekin dah balik johor lah..tahun lepas lagi kalau tak salah aku..hehehe

Leanne Rahim berkata...

positif yan..keje offshore masyuk tu..mcm abg ipar aku..2mggu kt laut, 2mggu cuti..tp xpe, demi masa depan..lep u!!eh?

Pupel Liyana2 berkata...

ha kasi dekat sapa tu member kau sorang lagi tu

Cik TTK berkata...

Anne: ni tak main minggu2 ni anne..ni kalau dapat ni 3 bulan kt laut, 3 bulan cuti..time cuti tu heaven la..tp taime die kt laut???takutnya memikirkannye...:(((

mas: seha?

Ifa berkata...

offshore ni, lau keje, keje tol2.. masyuk woo..wlpn yg kn b'korbnnya kau.. tp tuk longterm nk keje ni, mcm sdh je.. smoga Allah bg yg t'bek tuk kau n suami.

Cik TTK berkata...

hurm...demi masa depan kenalah berkorban sikit andai ada rezeki kitorang nanti..xtau camne nak idop time tu kan...sob3

Pupel Liyana2 berkata...

ilek.. belum dapat lagi pon
jangan emosi2 yerk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...