Jumaat, 8 Oktober 2010

Teater pertamaku...

Seperti yang korang sedia maklum dan dimaklumkan oleh aku semalam.. Aku pergi tengok si Teater Muzikal Tun Dr. Mahathir dekat Istana Budaya semalam.. Ape..? Nak bukti..? hoi hoi kau ingat aku tipu ke ha..? Cume tak bawak kamera je, tp ofkos la aku tak akan melepaskan peluang bergambar di camera Kak Ana.. hehe.. Sesi bergambar adalah paling best dan menteruja kan dalam hidup.. Suruh je wt pose ape je, ko nk suruh bergambar sehari suntuk pon tak pe, cume make sure memori camera korang besarrrr punyer! haha..


Tapi kan.. Tapi kan... Camera Kak Ana yang sanggih manggih tu kan, camera die.. So, tak de la gmbar-gambar pada aku.. Nani aku dapat aku upload kat sini yeaaaaa... Promise!


Ha! Semalam aku kate nk buat review pasal teater nie kan.... Kesimpulannyer memang menarikkkkK!!! Sangat tidak rugi menonton yea... dari kecik sampai besaw memang best.. Lagu-lagu semua best! Tarian-tarian die sume best, tak lepas mata memandang kelincahan penari tu menghempas-hempaskan badan die.. kalau aku kompem tak leh buat cenggitu..haha..Tak sangka Dr. M muda-mudi nyer dulu sangat romantik, di gandingkan pula dengan Dr. Hasmah yang cun melecun di gilai ramai..

Lakonan Esma Danial sangat jadik! Sangat HIDUP lah.. Cara duduk, cara cakap...sumenyer..waaaa...memang betul- syok.. Tak tipu.. Korang yang masih belum pergi tengok ade lagi masa 2 hari, hari ini dengan esok untuk tengok teater tue.. Rugi tak tengok, seyes nie... Kalau korang tak pergi memang rugi..


Tak kurang juga lakonan, Zizan Nin dan adik sape ntah yang berlakon sebagai Dr. M kecik dan Dr. M muda.. Lakonan diorang pon hidup jugak..adik Dr. M kecik sangat kelakar dan pandai berlakon.. Nak gelak je tengok die berlakon, comel je.. pelakon-pelakon lain pun hebat..Erra Fazira sebagai Dr. Hasmah, kak Erra memang lawa kan..?i loiiiikke u..hehe


Lepas aku tengok sendiri teater nie, dengan ini aku telah menolak segala persepsi-persepsi negatif dan maklumbalas-maklumbalas yang tidak elok tentang teater nie sebab hakikat nyer teater nie memang mantoppppp meletop kebaboomm..sangat syiookk!! Banyak jugak benda baru yang aku tahu dari teater semalam, contoh nyer "2 sudu darah Pakistani".. Tabik spring la kt Dr. M!!


Next-next update nanti aku upload gambar-gambar yang sempat kitorg ambil dekat sana yea..


3 ulasan:

YOUsoF berkata...

Waa... seronoknye ko! Akupon sangat teringin nak tengok teater meater ni, sampai sekarang tak dpt² lg hoho.

*Dah ade blog sejak 2ghibu 9 upenye ko ek. ckp kat aku tak tau hoh. Takpe² teruskan berblogging ye ;D

My nama is Mija berkata...

kata duduk atas x nmpk kepala esma daniel tue..kehkehkeh

Yan berkata...

usop: hahaha..blogger yang tidak tegar..hehe

teater itu sangat best..seronokkk..huhu

k.mija: tau takpe..nak tengok kepala die punyer pasal sampai sakit pinggang nie cz menjengah diorg yg sedang berlakon di bawah..kecik giler nampak, macam ikan bilis..tp tetap best walo agak letih..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...