Rabu, 20 Jun 2012

Saman pulak lah kan..terbaik yan!

ok tadi bayar insurans plus roadtax, total RM690, NCD aku dah banyak ghopernyer..full je 55% aku tukar ar kete..kancil ke viva ke kan, comel sikit..Penat pakai saga ni asek langgar dinding sana sini je keje aku..hahahaha

ok tipu..aku sayang kete aku walaupun die dah luka dan calar balar sana sini.. sebab ada kenangan dengan arwah mak dan arwah atok dekat kereta tu..

Macam tahun-tahun sudah aku renew pakai MyEG jek sebab murah sikit dan jugak die pantas dan efisyen..hehe..sama je renew dekat si fandy jugak..harap fandy tak tukar tempat keje sampai aku tua bangka dan tak pakai kete dah sebab senang berurusan dengan die..tak banyak songeh..hehe

fandy cek tadi aku ada 3 saman tak hensem..iaitu saman parking.."akak parking kt mana ni kak, asek kena saman je?" kata fandy..hahaha kalo ko nak tau fandy, tu akibat daripada opis baru akak ni takde sediakan parking untuk akak yg comel ni..tu akak pon dengan gengsternyer g parking mafiaaa..hahaha

tapi Fandy kata, ni tak kena blacklist lagi..boleh lepas la,so no need to pay the summons ok..Alhamdulillah.. tapi buat masa ni lah, pasni kena bayar gak saman tu..

3 saman tak hensem tu berjumlah RM450..aku akan bayar lepas kawen! lantak pi lahhhh!!hahaha

Pada aku saman parking ni takyah lah sampai Rm150/each kan sebab aku bukan parking melintan tengah2 jalan pon, parking comel-comel je dekat tepi-tepi tu..tak yah nak over sangat hockeyh!

kepada pemerintah, bila nak buat diskaun saman nie?saye dah ade 3 saman ni, buatlah diskaun yek sempena nak pilihan raya ni kan.....

5 ulasan:

~MiZz Atie ZieYa~ berkata...

hahah..parking mafia...lawak la sis nih

Cik TTK berkata...

hahaha siyes memang itu lah gelarannye parking dekat situ taw..:)

Pupel Liyana berkata...

tunggu je dyeowg buat pengurangan bayaran. aku dulu cam tu lah. hahhaa aku pon sama ada 2 saman parking. 1 kat alamanda 1 kat metro kajang. celaka..

LiaNa YuSoF berkata...

tu saman dr penguatkuasa majlis ke? g la mintak rayuan.. kot2 wat ayat sedih "saya baru nak membina masjid, nak pakai byk duit" teros xyah byr.. heheheh..

Cik TTK berkata...

mas: memang aku tuggu diskaun ni..hahaha

lily: saman polis ok..ade 3 lak tu..hahahaha naye2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...