Ahad, 9 Februari 2014

Operation

Assalamualaikum...

Seperti yang diceritakan sebelum-sebelum ini.. Balloon sinus operation.. Yang difahamkan operation ni bloodless.. tapi rupenya ada bahagian tulang rawan hidung yang bengkok dan tajam yang perlu dibuang sebab kalau dikekalkan akan mengakibatkan kejadian berulang dan juga kerap sakit kepala.. jadi operation yang ade darah..huuuuu tatottt

  
Ini adalah sebelum masuk ke Operation Theater (OT) a.k.a dewan bedah. baru je lepas ganti seragam... and yes seragam bedah kaler purple...mantik...hihihi muka gembira nak kena belah walhal pastu...kihkihkih takley cakap la selepas tu camno..hahahah


Masa untuk ditolak ke OT...Baring tutup mata jep...mungkin dah nebes..


Pintu ni jadik pandangan aku selama pat jam dari mula suami aku masuk OT ni pukul 2.30 ptg sampai pukul 6.40 ptg hari jumaat 7 Februari 2014..ni kena letak tarikh supaya tak lupa bila tulang idong yang bengkok tu dibuang kikiki


Keluar je dari OT masih mamai..cakap sikit tido..tido sikit cakap..haaa camtu lah sampai ke esok pagi nye.. Aku mintak tolong mama teman jaga suami dekat hospital satu malam sebab suami aku kan tak kuat nak jalan kesan dari bius tu kan, so aku takut aku tak leh buat..kena la mintak bantuan mama.. lagipun bila mama ada haruslah suami lagi ceria sebab mama beliau ada di sisi.. kebetulan pulak bilik yang kitorang dapat tak ada pesakit lain..so boleh la mama tido atas katil sebelah secara illegal..hehe..aku tido atas kusi malas je sebab nak dekat dengan suami kan kot die nak mintak air ke pape ke kang syok lak tido tak perasan kan die naye..


Time ni dah boleh berjalan tapi macam robot jalannye..masih papah pada dinding.. tak mau ditolong lak tu..die kata die boleh buat sendiri, nanti mengada-ngada katanya..ialah sayang..janji sihat..

Semalam ramai la sedara mara yang datang melawat.. terima kasih diucapkan pada keluarga mentua adik-adik ipar, abang, akak dan abang ipar aku, ucu yak dan ucu ila jugak kengkawang suami yang sudi melawat dan bawak buah tangan.. memang tak putus makan la tukang jaga orang sakit ni duduk sepital..hehehe :)

Sehingga ke waktu aku menaip entry ini suami aku masih lagi di Hospital Penawar Pasir Gudang sebab bleeding dekat hidung tu belum  habis lagi..Tapi kami mintak untuk keluar hospital hari ini juga sebab operate ni saje dah 15k..nak duduk lelamo tak larat ler..habis kuota insuran company beliau karang..da la share laki bini.. nak bayo sendirik memang tak berkemampuan lagi la..isk T_T

Bercerita mengenai kemampuan ni kan, suami ada dapat peluang pekerjaan yang lebih baik.. Tetapi bukan disini. Maka esok dan lusa kami akan kesana.. Aku teman suami interview kali ke dua.. Kelmarin dah phone interview tapi company still nak interview F2F. aku kena la teman sebab suami den bukan sihat nau lagi..so kena bagi sokongan moral disamping jadik dreber beliau.. dan mohon doanya juga yea kengkawan..

Jadi kawan-kawan, jumpa disanaaaaa..Assalamualaikum..

5 ulasan:

한나 사카시 berkata...

jangan lupa singgah. baju dia tak seksi. baju bedah pokya sangat seksi tapi kaler putih jelah. aku mang tak dapat tunggu masa laki aku bedah sebab kerja. nasib en kamal bagi kuar tengok kejab.

piEja berkata...

haha..ampes btol ko ni mas..

tenku butang berkata...

get well soon ye

khairul safwan berkata...

semoga cpt sembuh and good luck

Cik TTK berkata...

mas: baju ni depan macam ni belakang main ikat2 je..takmo la tunjuk part tu..malu la aiols..mujur johor mmg cuti jumaat kalau tak cuti pon aku amek cuti..risau oi...

pija: mas memang..ngok ngek

tengku butang dan khairul safwan, tq yea..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...