Rabu, 19 Februari 2014

Anak

Assalamualaikum..

Dekat Audit Johor ni aku ada sorang kawan baik berjimba-jimba bersama g kenduri kendara bersama g memana pon bersama.. Buat kerja KIK, Kelab sukan dan jugak hias opis bersama-sama jugak..

  
ni hiasan sempena raya..


 pergi majlis perpisahan pegawai..




ni pulak buat kad jemputan dan goodies untuk mesyuarat kelab sukan opis nie ha.. 





Merambu ke Legoland.. Seminggu sebelum cuti kawen si Has ni request nak g Legoland sebab takut lepas kawen tak dapat pergi.. Kitorang ni buat Annual pas tu jadiknye no hal la nak g sini bebila pon.. Kitorang balik sejam awak sebab nak g sini.. best! semua benda kitorang main 3 kali..berbaloi la walau sejam lebih je kt sini..hehehe rindunye nak buat peel gila-gila cam nie..





  
Lepas tu Has pon kawen... Aku tak dapat pergi waktu die bersanding sebab suami kerja.. aku pergi time nikah sebab aku rasa time nikah paling berbaloi nak g.. time ni boleh tengok Has nangis.. tapi malang nya dua-dua lakibini ni hati kental..memasing tak menitik setitik pon air mata, aku yg dok tepi ni pulak yang nangis sakan..haahaha giler punye olang..



  
Lepas aku kawen aktiviti luar jadik slow...lepas Has kawen, jadik makin slow la... sebab da jadik binik orang kena jaga perangai..keh3.. walhal lepas balik keje kena terus balik..lepas tu sabtu ahad tak boleh la nak keluar2 ni sebab jumaat je has da ke Putrajaya.. laki die keje sana..diorg PJJ la sekejap sementara has dapat tukar sana..


Akhirnya has dapat tukar.. ni kira hari las la has dekat Audit Johor nie.. Hari ni tajuknya anak sebab arini has telah memberanakkan diri beliau dan menjadikkan beliau berstatus mak orang..aku je kekal anak dara..hahaha

Tahniah Has..! Aku gembira utk ko..

Pada hari terakhir has dekat Audit Johor nie ada seorang umat manusia yang cakap macam nie dekat Has, time tu aku ada sekali dekat sebelah has.a Katanya, " akak doakan has cepat-cepat dapat anak.. lagi cepat dari yan.."

Sentap.. tapi itu dah jadik kenyataan sekarang.. 

esok has balik JB. Nanti nak ajak suami pergi tilik bayi la..tak sabar nak tengok camne la muke anak sedare den yang satu tu...Has tak nak anto gambo die suh amek gambo sendiri..kejam betul budak tu..takpe..takpe...

sampai sini je...kbai!

assalamualaikum..


3 ulasan:

한나 사카시 berkata...

sapa mulut jaat tu..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

sabo ea yan..insyallah, xlame lagi rezeki ko..ko abaikan je mulut2 longkang yg duk berkata tu..

Cik TTK berkata...

mas: ko kenal sesangat mas...nanti i wasap u keyh..hehe

timah: amin... aku tunggu rezeki aku dengan penuh kesabaran dan harapannn..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...