Khamis, 2 Februari 2012

tak tau nak letak tajuk ape nie..

semalam akak aku pinjam kereta, sebab abang ipar balik kampung.. Die nak pakai kereta nak buat hantar dan jemput anak die dekat sekolah lah kan. Die datang opis aku dah tengahari dah gitu..Lepas bagi kereta dekat akak, aku pon naik opis dengan selamba nyer..

memula aku masuk sorang, lepas tu masuk lagi dua orang pakcik nie. Masuk-masuk je, "dik, tingkat 12".. tetibe jadik tukang jaga lift kan.. Tapi ok lah mungkin die tak nampak dekat lift tu ada tempat tekan tingkat2 tu kanan kiri pintu kan..ok fine..

Salam lift bini die call.. "Abang baru sampai office nie".. Owh terkesima sekejap.  Lepas tu die cakap dekat kawan die macam nie, " Ni lah susah kalau bini muda. Kahwin muda. Ni bini nombor 2 aku. Asek nak telefon je...."

Pastu yang sorang lagi cakap macam nie, " Untung aku tak kahwin lagi". Dalam hati aku dah menyirap, lelaki ni ingat perempuan menyusahkan ke hape? Ni nak marah nie..Lepas tu Pakcik yang first tu cakap, "Eh, ko kahwin lah.. Seronok.. Yang tak seronok bila kahwin 2. Bini muda.."

Masa die keluar tu, die cakap terima kasih dekat aku sebab tekan kan die lift kan. Sambil angguk tu aku tengok la muka masing2..  Takde lah hensem pon, sorang dah pangkat bapak-bapak.. sorang lagi dah macam bujang terlajak rupe..

Yang meluatnya, tak payah lah nak citer dekat dalam lift time ada orang yang ko tak kenal sekali kan pasal bini lah pasal kawen lah.. Tak malu ke kan..dah lah pangkat pakcik2 je dengan aku. Tinggal lagi die tak pencen lagi je, iye lah kan pencen sekarang 58 kalau SBPA jalan ni harus jadik 60 pakcik ni ha..

Bukan aku nak sibuk2 hal die kan.. Dah aku sorang2 dalam lift tu kan, die lak leh berbual macam tu.. Untung aku tak muntah je lah kan.. haiyooo

Dapat lagi satu citer ni lagi best. Malam tadi aku g makan kuew tiaw power mabeles sedap dan delicious dekat Taman Perling. Tengah bual2 tiba-tiba sunyi.. Dulu-dulu masa dekat sekolah, kalau tetibe jadik situasi macam ni kawan aku cakap malaikat lalu naik skuter kata die..

Tengah senyap sunyi yang tibe2 tu kan, ada sorang mamat ni bersuara. " kau memang dah tak ada apa2 hubungan lah dengan die? Habis ko dah putuskan tak ada ikatan dengan die ke?"

OMG!!! kenapa aku kena dengar semua ni eh? Lelaki memang lagi teruk dari perempuan kan kalau tiba bab mengumpat dan citer hal2 pakwe makwe nie..

Terkesima aku kejap..

p/s:Nanti mesti si budak degil kalau mengkomen mesti nak mendefendkan diri.. nasihat aku awal2 dekat budak degil dan jugak usop lah sekali.. Tak yah nak berselindung, I KNOW WHAT U DID LAST RAYA.. eh?hahahah

8 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

jangan sebut kuew tiau. tekak aku kembang! seyes!.. orang lelaki kalau ngumpat, bab badan perempuan pun masuk!!..


i like malaikat lalu naik skuter!!..

piEja berkata...

i pon like malaikat naik skuter tu...errr...baru dia tau susahnya kawen muda...

YOUsoF berkata...

Mungkin dia saja nak kasi kau tau yang dia hebat beristeri dua..



Unlike ayat "malaikat lalu naik skuter" tu.. Tak rasa tu macam menghina ke?


Adakah nama kat bawah tu nama aku. Atau kau ada kawan lain yang nama sama macam tu?

Hustler berkata...

Hahahahaha!! Awal2 dah mention nama aku dah?? ngek tol... Aku suka giler tang malaikat lalu nek skuter tuh... nak lagik besh, tepuk dahi kawan sambil cakap.. boleh jadik gadoh la... hahaha~~

Hahahaha... bukan sumer la cik TTK, tapi siyes, laki lau jenis yang macam tuh, jenis yang sgt2 bizibody... rimas giler~~ Hahahahaha

Cik TTK berkata...

usop: memang ko..Tang malaikat lalu naik skuter tu highlite dekat situ, "Dulu-dulu masa dekat sekolah, kalau tetibe jadik situasi macam ni kawan aku cakap malaikat lalu naik skuter kata die.."

Benda dah memang terjadi, kenangan kot..aku cuma citer je..tak suka sorry yea..

mawi:hahahaha...jangan mara ha..eh tepuk dahi tu, aku selalu jugak kena..memang boleh gado..rindu kot zaman sekolah..

tak semua baguslah, alhamdulillah..

Nurul Ezzah berkata...

Alaaaaa, pakcik2 dalam lift nak usha ko letewww Yan..kekekeke

Cik TTK berkata...

geli kot...hahahahhaa

YOUsoF berkata...

Bukan tak suka, tapi kurang enak didengar.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...