Khamis, 9 Februari 2012

bila jalan-jalan dengan anak2 buah..

Kadang-kadang budak-budak ni akan bbuat perkara yang kita tak jangka pon kan.. Perkataan-perkataan setiap ucapan diorang tu kadang-kadang buat kita ketawa pecah perut, kadang-kadang tu geram jugak kan..

Ada satu masa  ni aku dengan akak aku dan empat hero akak aku lah kan.. Nak pergi ke satu kedai yang aku tak tahu jalannya.. Almaklumlah aku ni kan dari planet pluto, tak tau sangat jalan dekat Johor ni kan.. Kalau akak aku memang expert, abang ipar aku laaaaaaagi expert.. Semua jalan tikus die tau lah..

Tempat kejadian dalam kereta dalam perjalanan ke kedai tersebut tu lah..

Ucu: Akak nanti tunjukkan jalan eh, Yan tak tau..
Mama: Orait.. ko terus je..
Abang: Ala cu, jalan je lah ape susah.. paling-paling kalau sesat pon kita dekat Malaysia lagi.
Ucu: Kalau minyak penuh ucu tak kesah, ni tinggal bape bar je nie..
Abang: Isi lah.. Untung-untung boleh sampai Australia..
N'chik: Ape ko merepek nie? Cube ko jalan-jalan ade sampai Sabah??

hehehe...pening..pening..Memang lah dari Johor nak ke Sabah tak boleh nak naik kereta apatah lagi  pergi Australia kan..

ada lagi nanti kalau aku ingai aku update lagi k..

2 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

kawan aku pernah buat karangan kapal terbang naik lori nak ke sabah. autografi aku sebuah kapal terbang. hahaha

Cik TTK berkata...

hahahahaha sungguh tinggi imaginasi budak tu..aku paling2 pon buat karangan "aku sebatang pen" atau "aku sepasang kasut" je..xpernah lagi jadik kapal terbang..naik lori lak tu..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...