Khamis, 19 Julai 2012

Ramadhan Terakhir

Budak 1 dan Budak 2

SATU

Budak 1 : Ramadhan kali ni yang terakhir abang sambut solo..Tahun depan dah kawen dah..

Budak 2 : saye pon kawen jugak. Sama lah tite....

Budak 1 : Sebok nak tiru kite kawen die pon nak kawen jugak..tak malu...

Budak 2 : Apakah?


DUA

Budak 1 : Puasa dah nak dekat.. Tahun ni belajar sahur ok.. Tahun depat nak melayan kite sahur dah..

Budak 2 : kena bangun lagi pagi ke..? minum air masak je tokleh...? sob3



TIGA

Budak 2 : First pose buka dekat  mana? Buka sama jom?

Budak 1 : Kite balik kampung..

Budak 2 : kite balik kampung jugak lah..

Budak 1 : Ada sape dekat kampung awak?

Budak 2 : Ada mak abah kite. Bulan puasa ni diorang balik rumah, cuti sebulan. Takbir raya nanti diorang g outstation balik.



*Kali ni je, sekali ni je tinggal.. Semoga tabah wahai hati.
**  sambut Ramadhan terakhir dengan abah 2000.. Dengan mak tahun 2007..2008 n 2009 dah sambut dekat Putrajaya.. 2010 mak dah start "outstation" tak reti nak balik..

10 ulasan:

Gda Hanum berkata...

aku sedih bace.. ;(..

Cik TTK berkata...

pengkomen terpantas..jangan la begitu, kamu harus kuat untuk menguatkan aku..huhuuu

Pupel Liyana berkata...

biar dia aman disana.

My nama is Mija berkata...

sedekah al-fatihah banyak2...

mamabetty! berkata...

sedih bace..ermmm..sedekah al-fatihah kt dorang byk2 ye..

Selamat Berpuasa ye =)

Cik TTK berkata...

yea..baik...tq kengkawan..

piEja berkata...

selamat berpose adikku yan...semoga dapat belajar bangun sahur..jgn jd mcm aku..bangun sekali je pastu lg 29 hari aku tido takmo bangun time sahur..amek kau!! sekali taon ni terpaksa mintak nasihat mija sanusi nk masak ape time sahur..mija cakap jgn plak nak masak ayam blackpaper...tak bole ea..?hahha...

Cik TTK berkata...

Npe x lehhhh?ayam blacpepper sedap woo...ayam kunyit boleh x?

Selamat berpose juga wahai kakakku syg..lebiu ketat2..hehe

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

sayunye yan..banyakkan bersabar ye..xmo sedey2...

Cik TTK berkata...

Xleh elak dr ingat diorg lg2 bulan pose n da nk dekat kawen ni..celaru weiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...