Jumaat, 23 September 2011

ni hobi baru den nie...

 Sejak-sejak balik Johor nie, aku ade kegilaan baru...tau ape..???Gubah bunga...sungguh wanita kan aku..??hahahaha...

Semuanya gara-gara akak aku lah jugak.. Lepas raye aritu kitorang ade jalan-jalan ke Romantika,dekat Angsiti situ sana sini..eh bukan bukan!! Angsana yek nama tempat tu..Kang tetibe korang yang tak pernah pergi Johor ni kang carik pulak Mall nama Angsiti situ sana sini, naye aku.. Tapi kalau tanya aku memang aku tunjukkan je Kemayang Mall kesukaan Pieja tu..hahaha
Kalau korang nak tau, Romantika tu ade jual bermacam-macam jenis barang-barang rumah dari alas kaki, sarung bantal, sampai ke bunga-bungaan ala-ala english syle...Akak aku ni memey la..eh..Akak aku memang gemor bebeno dengan english syle nie, so nyer die mengheret aku sekali ke kancah nie..Pergh lame betul tak gunakan perkataan kancah, tetibe rase kagum lak dengan diri sendiri..haha

Motip utama cuma nak buat satu je bunga..Tempayan dah lame sesangat belinyer pon tapi bunga nyer je yang non hado..Tapi kan, bila kitorang duk melangut tengok pekerja dekat romantika tu menggubah bunga, eh senang je nyer pon..Balik-balik aku pon try lah dengan akak aku kan...Eh akak tukang potong je tau, aku yang gubah..hehehe terer kan aku..?



Ni Projek pertama nie...sebab pasu tinggi pinggang, bila tambah dengan bunga jadik lah tinggi ketiak aku..Memey la gelap sikit, lampu hotel kan, rumah mewah memang kena pakai lampu hotel..*pitam2!!* Walhal kamera tepon cap ayam cuma kan, paham2 lah khennnn...(suke lak aku dengan ayat akak puaka nie..hehe)
Ni pulak Projek kedua, Cantik tak..?pandaikan aku..Krim2 dekat sebelah tu bukan dalam pakej bunga aku k, itu krim akak aku..Tu produk2 yang akak ipar aku jual tu lah..dulu aku ade citer rasenyer, korang cariks endiri lah..aku tak ingat aku letak mana..hahaha


Haaaaaa....ini pulak aku gubah dan letak dekat opis..nampak sangat tak ada kejenyer kan sampai boleh menggubah bunga dekat opis..sungguh tak leh bla..haha..Sejak-sejak ade bilik ni rasa macam sayang sangat dekat bilik nie.. Lelagi kecerahan lampu putih die nie..masitah, ko hadooo???Non hadoooo sudah...hahahaha



 haaaa...ini pulak bunga cilup baaa nama die...sebab kalau bercakap memang tak nampak orang depan..sesuai untuk orang2 pemalu macam aku..hahahaha


Ni bunga-bunga recycle tau..tapi tetap meletops kan..?hahahaha



  
Last but not least..panas panas aku masih panas..hahaha..Ni baru buat malam semalam nie...Nak bagi mak yus..Raya tahun nie aku tak buat kuih raye macam tahun-tahun sudah sebab berperantauan kan..so, bagi bunga raye pon jadiklah yek..hehehe..

Pasni kalau dah boring2 tengok bunga nie, buat yang baru yang ado ni hantar kampung..hehehe

9 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

aku ada en kamal. kau ada?? non hadoooo.sejuk perut aku hari2 tengok muka dye hehehehe. aku redha jela lampu romantik ni.

YOUsoF berkata...

Rumah aku tak cukup mewah, tak perlu sangat kot bunga² galmor macam ni.. ;D



Hobi lama kau terus tinggal ke?

Cik TTK berkata...

sejuk perut macam ko lak yang mengandungkan die..cit..takpe2, aku dari kepala sampai kaki sejuuuuukkk...

usop, bunga glamor tu kaler die je wei main peranan..bunga ni murah je, 3 hengget 7 kuntum...paling mahal satu pasu tu baru rm50, dengan pasu sekali..hehehe

Hobi lama tido..tak pernah dilupakan..hahaha

piEja berkata...

aku kawen nanti boleh lah ko sponsor gubahan bunga dalam bilik aku....tp aku nk bunga hidup n sponsor tau..tak main lah bunga tipu nie..

Cik TTK berkata...

demand sungguh mintak sponsor yek..ko ingat ko duta AMBANK kah??hahahahaha..

tengok la kalau datang awal..hahaha

YOUsoF berkata...

So berapa banyak koleksi kau sekarang..



Hobi tu memang bagus untuk menternak lemak. ;D

Cik TTK berkata...

baru 12..hahahaha

Tanpa Nama berkata...

wow! (*tu je yg terkeluar dari mulot ku..yan) huhu

YOUsoF berkata...

LOL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...