Rabu, 10 Oktober 2012

tunang..

belum selesai majlis aku abang aku pulak nak tunang..nasib la lelaki tak buat ape sangat pon kan..so itu sangat simple.. tapi lelaki kan biasa lah lepas je..die bagi duit je, hantaran die semua adik die yang cantik ni  bersama akak yang gojes jugak yang cariknye..

kelmarin dah beli bunga.. Kali ni aku buat hantaran kaler kuning gold gituwww..nasib lah..dulang pulak recycle je dulang aku tunang..Aku nikah ni kang aku sewa je kan..so memang tak guna dulang tu dah..memang reserve untuk abang-abang aku yang bujenggg ni dan jugak adik2 ipar kot nak kawen save bajet la kan..boleh pakai dulang akak ko ni, bayar jelah sewa!hehe

semalam aku dah beli tuala dengan telekung..hari ni abang aku dgn bakal tunang nye g beli cincin merisik dan tunang sekali. pergi beli dengan akak aku la kan, kalau pergi sendirik mau abang aku tu beli merepek meraban..kesian dekat bakal tunang beliau..

owh yes..lupe nak dikobakan, bakal akak ipo den ni umo baru 18 tahun yek..camno den nak panggil nye tu hahh??walopun den ni muko baby face, comel jelita meow meow je gitu tapi umo dah doplohpat tau..haigoooo

semalam dah siap satu dulang..nak upload gambo, tapi kan enpon aku ni terbako..tak tau gambo aku amek cantik ke tak..saje je aku hanto wasap gambo kat mas pastu kena kutuk gambo blurrr..grrr***

nanti aku dah jumpe mana letak kamera cap ayam aku tu, aku kasik tangkap gambo dulang pastu upload kt sini ek..

**mesti korang tertanya-tanya kan aku ni nak kawen lagi seminggu tapi siap buatkan hantaran abang pulak, aku punye hal dah setel ke??padahal banyak je tak setel lagi nie..contohnye, mana nak carik inai???malas nak tumbok wei..nak beli segera je...hehehe..kalau korang tau jenama inai ape yang merah aum aum gitau lah yek..den ni dah niat nal soletep keliling jari pastu curah inai dalam cawan celup jari satu satu..setelll..mudah kan aku pakai inai..hahahaha 


* eh jangan lupe tau..aku nak jenama inai tu..komen pelissss..hihi

4 ulasan:

Remark berkata...

yan kau carik inai yg ak gn ms aku kawen dlu..tp lupo lak apo brand inai tu..t blek umh aku tgk ea.. hehe.. inai tu, kau pakai jap je, pastu lau kau rs merah sgt, kau bleh sental dgn sopan jari2mu itu dgn axion or ape2 sabun cuci pinggan.. warna dia cntek tp kadang2 die t'lebih merah ala2 itam, sbb tu kena sental sket.. n make sure pakai 3 or 2 ari b4 wedding ok..

Pupel Liyana berkata...

beb haritu aku try guna inai raniKONE.. jangan tambah k belakang tu k. kejab je hilang hampesh. tapi aku lukis guna sticker beli kat kedai rm2 tu. menjadik beb. nak lawa kau inai malam sebelum nikah tu. heheh. yeyeh yan nak kawen!!

Cik TTK berkata...

mumus: yeayy...macam best...bagi jenama siap dengan tempat kekno ko beli ok?hihi

mas: yg itu rasa macam ade dalam simpanan..tapi rase macam nak suruh ko tumbuk i nai lah..hahaha

Gda Hanum berkata...

aku beli inai maidin je. merah smpai rini.hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...