Selasa, 22 Januari 2013

saye kenal die dah 5 tahun


Ni gambar pertama amek berdua.. Time ni tak couple pon lagi.. Ni bulan puasa 2007.. Kalau tak silap bulan 8. Amek dekat Perling Mall.

tengok tajuk? yep..aku kenal laki aku ni dah 5 tahun tapi kawen baru 3 bulan.

3 bulan ni macam-macam benda baru yang dilalui terlalui melalui macam-macam lalu lah.. Ada suka ada duka.. yang penting semakin hari semakin mengenali beliau.

 Tapi buat masa sekarang, hari-hari aku ni macam eksperimen. Kenapa eksperimen? Haaaa...aku selalu buat perangai pelik, dan dibalas dengan yang pelik-pelik jugak dari encik suami. Saja nak tahu reaksi beliau kalau aku buat macam ni jadik ape.. Kalau aku buat macam tu pulak macam mana.. Kalau aku sakit apa reaksi die..

hidup ni kan ibarat putaran roda, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri kan. Yang penting aku cuba belajar untuk memaafkan dan fikir positif je setiap hari. cuba... ada jugak cubaan tak berjaya.. hahaha.. Jangan ditanya kenapa cubaan tu tak berjaya, kawan korang ni mereng orangnye..hahaha

Aku ada tanyakan pada kawan, macam mana nak lembutkan hati suami? die kata, bagi suami minum air yasin dan zikir "ya latiff" 1000 kali.. Bagilah dua tiga kali. In Shaa Allah berjaya.  Jom lah kita try kengkawan yang dah mengkawen tu.. semoga yang lembut hatinya, makin lembut layanannya..

Die jugak cakap, pikat suami dari perutnya.. Ok akan ku cuba buat yang baru dari masa ke semasa. kengkadang kalau die komen tak sedap ke tak jadik ke sentap jugak, terdiam, terkesima, tapi pastu ok dah..hehe..

 Arini nak try buat apam gula hangus. Kegemaran mak ni.. Sebenarnya, rinduuuuu sangat dekat mak.. Rindu yang tak terbalas.. Semoga mak ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Alfatihah buat mak..

15 ulasan:

Pupel Liyana2 berkata...

masa 5 tahun lepas, persamaan korang berdua, kurus sesama kurus dan bibi sesama tebal. dah 5 tahun ni pon, badan sama2 besar, hehehe. sehati sejiwa.. jalani kehidupan dalam perkahwinan ini dengan sebaiknya. insyaallah berkekalan ke hujung nyawa. aceeeeeeeeehwah

Hustler berkata...

Kompom gambo time prektikel... Hahahahaha...

LiaNa YuSoF berkata...

Asmaul Husna.. banyak kelebihannya.. ^_^

piEja berkata...

jgn keras dgn dia supaya dia tak keras dgn kita...kalo degil jugak, gigit je cuping telinga tu...

Cik TTK berkata...

mas: bibir beso..sabo jelah..hahaha...tq yang..:)

mawi: sangat benar lagi tepat..time tu lah die ngorat aku..4 bulan baru aku layan tau!hahaha

lily:insya'allah akan dipraktikkan..terima kasih atas nasihatnya..:)

kakak pieja pujidepommm: baik akan cuba berlembut..takut dosa wooo..dan akan mula asah gigi utk gigit beliau..liat tau die tu..hahaha

Hustler berkata...

Huntung gak la 4 bulan dah boleh layan.... Hahahaha... Lau haku la, 4 tahon ngorat pon ta dapat2, wakakaka... sebab aku yang kena ngorat. eh?? wakakakaka

Cik TTK berkata...

ko tunggu budak tu SPM kan?sebab budak tu baru lepas upsr masa die duk mengurat ko..kan ?kan?kan?hahaha

Hustler berkata...

Hahahaha... Ngek ko Yan!! Jgn lagi kau imbas cerita lama!! HAhahaha

Cik TTK berkata...

sentap lettuww...hhahahaha ko kan bebipes..taste orang2 muda belia remaja..aaauummmm meow2 gituw..haha

Hustler berkata...

Hahahaha..... mana ada sentap, tapi tanak la mengimbau kembali kisah budak UPSR tuh, wakakaka..... Alaaa... terlalu bebipes pon ta besh weh...... very the kanak2 yang yang minat.... adoiyai..... tak rare sungguh.

Cik TTK berkata...

ko jangan over expose sangat kt pesbuk adik ko tu...kan dah kena ngorat ngn kengkawan die..ko ni ponnnnnnn... meh berguru dengan aku ni ha, kompemmmmmm ko andartu..hahaha

Hustler berkata...

Hahahahahadoi...... Masalahnyer aku tak expose pon, tapi dicarik oleh mereka2.... fwaahhh.. statement.... Ahakz!! Eh?? Mana tawu buleh jadik anak buah ko nanti yan?? wahahaha!!

Cik TTK berkata...

hoiii over tau..anak buah aku sorang je perempuan, tu pon dah beranak pinak dah..anak aku belum ade pulak..kalau ade pon takmo aku jadikkan ko menantu..melainkan ko bagi aku sebijik helikopter, seploh ekar tanah, banglo 5 tingkat sebijik siap dengan bibik 5 orang!baru aku amek ko jadik menantu..hahahahhaa

tapi aku takde anak lagi lah..

Hustler berkata...

Hahahaha.... Giler la..... Dan ketahuilah kamu wahai Ibu Mertuaku, Perempuan yang baik itu adalah Perempuan yang rendah kadar maharnya....

Pergh!!! Tazkirah jumaat aku bagi pagi nih!! wahahaha

Cik TTK berkata...

ini bukan mahar..ini syarat..hahahahaha kalo anak aku ko nak pinang, time tu ko dah tue bangka tau..jalan pon pakai tongkat..haruslah aku kenakan syarat yang tinggi2 belaka..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...