Rabu, 19 September 2012

kawen punye pasal

Rumah aku sekarang tengah lintang pukang..abang aku pon satu time aku nak kawen lagi sebulan je ni time tu lah die nak buat rumah..ni kalau tak siap time aku kawen memang aku punye pelamin dekat khemah je ok..sewa khemah da ar mahal sekarang..cis
 
bilik pengantin?bilik aku lah tu kan, langsung aku tak beli hape pon..aku tak tau nak buat ape dah dekat bilik tu, memang tak lawa tak boleh disolek..ke aku yang malas?aku rasa aku nak tinggalkan katil je kt dalam bilik aku tu..bio pelik sikit..kah kah kah
 
hah nak koba aku dah dapat dah rumah sewa..rumah tu rumah lama, tapi owner baru je beli rumah tu..owner ni adalah makcik kepada membe opis ni ha.. Owner sangat tersangat sangat baik dan lemah lembut..laki bini baik..suke lak aku g uma diorang..sejuuuukkk saujana  mata memandang..haihhhh
 
Masalah rumah lepas kawen nanti dah setel dah cume tak bayo deposit, tak bayo sewa, xde barang je lagi..kire tak setel la tu kannnn hahahaha ngek betullah..tapi tak pe, yang penting aku dah ade rumah..yus pon kemain excited nak beli barang rumah..iyelah yang..yang penting, kalo pas kawen ni kite pokai mokai pon kite ade mende nak makan..ade esbok boleh simpan stok makanan supaya kita tak kelaparandanpergimerayaukekedaimakanpastunabayarmemahallak..
 
sebelum kita pokai nanti, ayuhlah kita beli barang rumah..haha eh kalau beli makanan tak ade pinggan mangkuk pon tak guna, takkan nak makan pakai kertas..so yuuu beli esbok i beli pinggan..ok?haha
 
memikirkan bajet nak buat majlis ni hampir2 memerengkan kepala otak aku nie..tapi setiap perkara yang berlaku ada hikmah disebaliknye, hikmahnye dekat sini aku semakin terer math!hhaahahaha hari2 ni tangan kaki jari tangan jari kaki ade nombor dihujung-hujung ni ha..hebat tak hebat la kan..terus pikir, apesal la aku tak nikah je..kan itu yang wajibnye? lalu menyuarakan hasrat hati ni kepada keluarga dan kemudian dibebel sejam.....sejam sengah...dua jam...ok2, kita sanding yek..
 
nak kawen pon susa kan?sebenarnya kan kengkawan, kawen ni tak susa tapi masyarakat ni yang buat mende ni jadik susa..yang penting dah halal da la kan..ni tak..nak jugak buat kenduri kawen besar-besaran..itu kalau diukur tu, duit belanja kenduri kawen tu dah boleh bawak sekeluarga g naik haji tau..sungguh tak patut..dah jauh dari mampu nak tunaikan haji maka kenduri ni jadik RIAK!padahal menunaikan haji tu kan ada dalam rukun islam, tapi buat kenduri kawen besor2 hadoooo???eh ni aku marah diri sendiri ke ape?hahaha

6 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

eleh tapi kalau tak buat majlis orang cakap kawen koboi pulak. macam2 orang sekarang. tapi majlis kau memang over pon ahaha mana tak pening fikir.. siap berzapin.. berkereta2 bermoto2 aishh nasib free kalau bayo memang aku bebel 24jam kat telinga kau hehe. ala yan...barang beli sikit3 ye.. tapi aisbox memang penting pon. permulaan ni janji ada tilam, ada dapur, ada aisbox dan mesin basuh dah alhamdulilah.. semoga kau tabah menghadapi dugaan orang nak kawen ni. dalam malaysia boleh dikatakan 90% perempuan gila kerana persediaan perkhawinan dan 90% bankrup pada hari berkahwin kecuali 10% yang terdiri dari orang kaya dan orang yang mempunyai simpanan. hahahaa. untuk orang macam aku, serius bankrup hahhaa.

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

yan..majlis ko ni berapa hb sebenarnye ni?

piEja berkata...

aku dlu pon hari2 main kalkulator..hehe..

aBoi berkata...

majlis ko bila makcik?

LiaNa YuSoF berkata...

soklan aku pon sama mcm timah & dayah.. hehehe..

semoga semua persiapan berjalan lancar ye... (^_^)

Cik TTK berkata...

k dah update kad jemputan..boleh tengok yea kawan2..semua soalan telah terjawab pastikan saya lulus dengan cemerlang gemilang terbilang ok..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...