Rabu, 1 Ogos 2012

Nasib badan la haiii

entry kompius aku sebelum ini adalah berkenaan dengan haid benonyer sebab die datang terlalu rapat, lama dan banyakkkkkk... selepas jumpa encik jantung hati, beliau telah paksa rela aku poe klinik pakar sakit puan tengok kot2 ade masalah hape ke kan.. Dekat klinik tu dah scan dan cek cik cuk semua bagai, doktor kata takde masalah... Melabur lah sikit di kelinik tersebut... ok takpe sebab Masitah baru bagi duit keuntungan jual tudung kelmarin. Jadi masih boleh senyum.


kemudian pergi pula ke galleria@kotaraya sebab rehat panjang jumaat lepas yang konon2 nak tido bawah meja tapi bila has ajak g jalan aku on pulak lepas tu membeli mengalahkan orang yg ajak padahal tadi nak tido. ok panjang sangat. lepas ke klinik pergi ke galleria@kotaraya sebab nak beli cadar kawen beli dengan pantas sebab dah riki masa rehat panjang jumaat lepas yang konon2 nak tido bawah meja..bla..bla..bla (pffftttt!!! ade kena maki aku ni kang!haha)
Kemudian selesai segala niat dihati aku langsung ajak beliau pulang. Beliau marah campo terasa hati sebab rupa2nya urusan die tak selesai lagi lalu aku di cop pentingkan diri. oh kecik ati..sob3.. padahal senggugut.srot3 (mintak tisu pleaseeee...)
.
Ok kemudian menggagahkan diri meneman menyiapkan dan menyetelkan urusan beliau pula. Kemudian beliau ke pasar membeli lauk untuk buka hari tersebut buka di rumah beliau. ahad berlalu dengan jayanye tapi sebenarnya nak cakap ni aku jeles die layan adik perempuan beliau lebih dan berlebihan dan bermanjaan sampai membiarkan aku jalan di bazar tersebut sorang2 selang 3 batu. owh jeles! ok ngengada. tahu.
.
Isnin saya menjaga kunci opis. Bukak opis sebelum 7setengah, jadi harus bertolak dari rumah pukul 6.40 pagi. Malangnya bangun  pukul 6.45. kalang kabut mandi dan bersiap. 6.55 dah dalam kereta. ok aku mandi koboi.hehe
.
.
banyak kenderaan di jalan macam pagi2 biasa, tapi ini sedikit luar biasa lalu terlanggar rusa di depan zoo! mungkin terlepas kandang, dah kena sondol.
.
ok sesi serius telah bermula..
.
jet pejuang ku dengan bangga nye telah menyondol seekor rusa putih kepunyaan santa sinti suntut! Akibatnya, satu badan aku ni sengal2 selain dari itu poket juga pokai sebab kena membaik pulih si jet pejuang ni. Rusa putih tu blah macam tu je sebab die tahu die salah. Die ikut kereta depan die terlalu rapat lepas tu bila kereta depan die tu nak belok die selamba masuk depan aku pastu brek tiba-tiba. nak ku maki orang tua, tapi sempat maki jugak sebab aku memang tak ada pilihan lain selain sondol die tu ha. kanan ada moto, kiri ada moto, dapat himpit ke kiri sikit tapi tetap langgo die.
.
sebab nebes pikir saman yang berlambak dekat jet pejuang dan gaji yang masih jauh ditambah lenguh2 sebab badan ni  hentak pintu dan juga arm rest sampai si arm rest berkecai langsung aku tak teringat nak amek no flat si rusa putih ni apatah lagi amek gambo si pelaku dengan keretanya.
.
.
part paling bes, rusa die tu tak de pape hockey tapi kereta aku punye lah mendatang kan bankrup pada aku yek. ketuk dan cat saja dah 600, lampu yang sebelah cumen itu pula berharga 230. sila puasa. oh lupa memang bulan puasa pon tapi takde la nak g bazar nye pon adui...
.
sekarang kereta masih di bengkel, jadi menumpang lah daku di rumah hasnira lalu menaiki bas pergi dan balik sampai kereta siap.
.
nasib ada  pak mentua dan encik tunang sudi melapang kan waktu menyetelkan masalah aku ni. Alhamdulillah.. Encik tunang padahal bz ade kapal sekarang ni, tapi sanggup cuti. terharu sungguh. tapi kalau die tak cuti memang tak patot ar, ade aku melenyapkan diri dari pandangan beliau nanti.. nasib die pandai bertimbang rasa..hehe
.
terima kasih semua. luv uols..kepada anak sedara sekalian, tahun ni tak payah hepi sangat yek ucu dah pokai. sekian terima kasih!

22 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

banyak bunga dari isinya cerita kau ni
tapi tak pelah aku faham hahaha

Cik TTK berkata...

biasalah aku kan bercita2 nak jadik pelapis a.samad said..hhehehe

Hustler berkata...

Setuju ngan mak andam. motip citer suma pasal kejadian keter berlanggor jek, hahahahaha

Cik TTK berkata...

aku nak citer perjalanan duit benonyer..haihhh

Hustler berkata...

Hahahaha.. owh yeke? wakaka.. agak rare jugak nih... kihkihkih... :P

aku balik JB Subuh kang :)

Pupel Liyana berkata...

tapi aku rasa a samad said mau muntah baca cerita kau. hahahhaa

Cik TTK berkata...

mawi: balik suboh2 banyak kabus lah wei..bahayoooo...sila nyalakan lampu kenderaan beserta spotlite okeyh!

mas: die dah wasap aku ni, die nangis keterharuan..hahaha

Hustler berkata...

Itula besh, buleh cruize tanpa brek2, bukak tingkap, angin cejuk tayah econ, fuhhh... nikmat... :)

Cik TTK berkata...

beku wei bekuuuuuuu...aku pernah balik awal pagi camtu aku tasanggupppp..aku ni pulak rabun silau mmg takkan ku buek lagi lah wei..

Hustler berkata...

Sejuk beku masa aku balik nek moto... hahahaha.. tuh la sekali aku bawak moto memalam bute.. kihkhikih.. sampai JB kul 3 pagi, hakhakhak.... gigil2 atas moto.

Pupel Liyana berkata...

tak seteruk biru dulu. kau patut bersykur haha

Cik TTK berkata...

aku bersyukur diberi peluang untuk hidup.kereta no 2, yg penting aku selamat sejahtera..

Hustler berkata...

Ngeee... macam mata masok abok jek tuh... hahahaha

Cik TTK berkata...

haha mungkin kamera aku terlalu kokak kot..tu gambo pon ghupe itu..kesian

Hustler berkata...

ko kena amik dari depan la yan.... tang atas nih aku tgk cam cikit jek.. hahahaha

Cik TTK berkata...

mmg sikit pon mawi...tapi tak pueh ati sebab lampu tu sebijik tu je dah 230..ketuk plus cat tu bonet, bumper n pintu driver 3 keping ni 600..die sikit2 je, tapi melibatkat 3 tempat..tu mahal..pitam gak wei

Hustler berkata...

Betol gak tuh.... masuk seriban dah harganyer... kihkihkih....

Cik TTK berkata...

tau takpe..belum masuk ganti timing belt dengan belting tu lagi...ish pesal la saga pakai belting kan, pasni nak beli kete yg pakai chain lah!geram..banyak labur duit kat kete tau..mawi nak duit rayeeeeeeeeee

(sambil kelip2 mata, buat muka comel..hihi)

Hustler berkata...

Hehehehehehehe... khennnnn???~~~ tapi dulu2 biler aku tanyer kan, "kenapa tanak beli keter pakai timing chain?" jawabnyer macam nih hah " aku mana mampu, tak kaya macam ko, beli keter nak mahal..." Erk?? agak sentap jugak la dulu2.. wakakaka :P

Nak wit raya, dtg umah, ta dtg, mmg tak dapek.. wakakaka

Pupel Liyana berkata...

amin. rambut efek terebang tak hengat hahhaa

Cik TTK berkata...

mawi: erk...?padahal myvi pon pakai chain dah..tau dulu aku sambo myvi wei..hadoiii

bak meh alamat, kompom aku datang..siap sedia ketupat lemang tau..hihi

mas: rambut vidasasu katanye..haha

Hustler berkata...

Hahahahahaha.... kan biler aku tanya kenapa tanak amik myvi, kecik la, bonet tak beso, lagipun saga lagi murah... wakakaak...

acane?? hikhikhik :P

ko dtg ciq, nek blok F, aku rasa anak2 buah ko kenal la adik2 aku... wakaka... sape men kriket?? tanya anam amin firdaus. tuh la adik aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...